Lijevi bočni Cruzeira "ukrao" posao Kvesiću u Dnjpru

Ukrajinci pronašli zamjenu za Strinića

Lijevi bočni Cruzeira "ukrao" posao Kvesiću u Dnjpru

Adnan Beganović

Iskusni 28-godišnji brazilski fudbaler Egidio de Araujo Pereira Junior pojačao je redove Dnjipra.

Nakon odlaska Ivana Strinića u Napoli trećeplasirana ekipa ukrajinskog prvenstva dala se u potragu za novim lijevim bočnim, a sa Dnjiprom se povezivao i povremeni bh. reprezentativac, te fudbaler Željezničara Josip Kvesić.

"Godi mi zanimanje Dnjipra, ali ne volim o tome mnogo pričati dok ne bude gotovo. Koliko znam, oni su već razgovarali sa mojim zastupnikom i ubrzo bi trebalo biti poznato više informacija", prije par dana za SportSport.ba je istakao Kvesić.

Međutim, od prelaska Kvesića u ukrajinsku ekipu najvjerovatnije neće biti ništa, odnosno Strinićevog nasljednika čelnici Dnjipra su pronašli u Brazilu.

Ugovor sa Ukrajincima potpisao je dojučerašnji lijevi bočni Cruzeira, Egidio de Araujo Pereira Junior, koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Flamengo, Paranu, Juventude, Figuirense, Vitoria, Ceara, Goias.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.