Lille bez problema do osmine finala Kupa

Kup Francuske

Lille bez problema do osmine finala Kupa

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Lillea plasirali su se u osminu finala francuskog Kupa pošto su večeras na gostovanju savladali niželigaša Plabennec  sa 3:1.

Ipak, nije sve tako dobro krenulo za favorite u ovom susretu. Igrala se 28. minuta kada je Richard Pelletier doveo domaći tim u prednost od 1:0.

Radost domaćih navijača trajala je samo četiri minute. Lille je autogolom Nicolasa Kerneveza stigao do poravnanja rezultata na 1:11, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Lille nije dopustio iznenađenje. Već u 48. minuti vodstvo im je donio Nolan Roux, d abi konačan rezultat i prolaz Lillea postavio  Tulio De Melo u 67. minuti susreta.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti