Lille iznenadio Lyon u gostima, Marseille novom pobjedom skočio na drugo mjesto na tabeli

Tim Rudija Garcije je odigrao jako loš meč

Lille iznenadio Lyon u gostima, Marseille novom pobjedom skočio na drugo mjesto na tabeli

S. Pašalić

Lyon je večeras u 16. kolu Ligue 1 ugostio na svom terenu Lille, a gosti su slavili sa 1:0. 

Gosti su već u 13. minuti mogli stići do vodstva kada je Osimhen šutirao glavom, ali je golman Lyona sjajno intervenisao.

Nakon toga je utakmica bila dosta izjednačena, ali nije bilo ozbiljnijih prilika pa se na poluvrijeme otišlo sa 0:0.

U nastavku je Lyon napadao, ali nije uspio stvoriti neku ozbiljniju šansu, a u 68. minuti Lille je ipak stigao do vodstva kada je Ikone iskoristio grešku odbrane koja je izgubila loptu i pogodio je za 1:0.

Do kraja su domać pokušavali stići do izjednačenja, ali u tome nisu uspjeli pa su gosti stigli do pobjede.

Marseille je nešto ranije odigrao svoj meč u gostima protiv Angersa i slavio je sa 2:0.

Sanson je u 17. minuti doveo goste u vodstvo, a Payet je u 41. minuti iz penala povisio na 2:0, što je na kraju bio i konačni rezultat nakon kojeg je Marseille stigao i do pete pobjede u nizu, te je skočnio na drugo mjesto na tabeli.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bordeaux je na svom terenu razbio Nimes sa čak 6:0, a Brest je također ostvario visoku pobjedu od 5:0 protiv Strasbourga.

Na tabeli je prvi PSG sa 33 boda i dvije utakmice manje, Marseille je drugi sa 30, a lijede Bordeaux sa 26 i Lille sa 25.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi