Može li Radonjić od "promašaja" do zvijezde? "Izgubio je pet lopti, svi su bili ljuti, a onda..."

Strootman vjeruje u svog saigrača

Može li Radonjić od "promašaja" do zvijezde? "Izgubio je pet lopti, svi su bili ljuti, a onda..."

Američki biznismen Frank McCourt je 2016. godine postao većinski vlasnik Marseillea. Tada je obećao velika ulaganja ne bi li se klub vratio na staze stare slave.

Ulaganja je bilo, ali očigledno pogrešnih. Navijači Marseillea su već odavno ogorčeni kada je u pitanju transfer politika kluba, jer smatraju da se na Velodromeu pravi promašaj za promašajem.

"Izlet" do finala Lige Evrope 2018. je tek jedna od rijetkih svijetlih tački na jugu Francuske u protekle dvije-tri godine. Marseille, međutim, počinje bilježiti sve bolje rezultate u domaćem šampionatu (evropska takmičenja nije izborio), a budi se i jedan od "promašaja".

Naime, Nemanja Radonjić je ovjerio pobjedu Marseillea nad Toulouseom u 14. kolu, a onda je u 15., u utakmici odigranoj u petak, donio trijumf svom timu nad Brestom - u 89. minuti.

Tako je Radonjić osigurao nastavak odlične serije Marseillea koji je nakon četiri vezana trijumfa došao do druge pozicije u Ligue 1.

Srbijanski krilni napadač je u Marseille stigao na ljeto 2018. godine iz Crvene zvezde i veoma je brzo proglašen samo još jednim promašajem. I zaista je kada bi dobio priliku za igru djelovao smotano, nespremno za nivo fudbala u kojem se našao.

I dalje Radonjić griješi, ali je konačno počeo pogađati što itekako godi njegovom samopouzdanju. Čini se da bi povreda Floriana Thauvina mogla biti najbolje što se dogodilo Nemanji Radonjiću od dolaska na Velodrome - jer sada i uprkos greškama može pokazati da itekako ima kvalitet.

Kevin Strootman, koji je u Marseille stigao kada i Radonjić, vjeruje da reprezentativac Srbije može izrasti u dobrog igrača.

"Nadam se da će mu ovo biti motivacija jer naporno radi na treninzima, a ako gledate njegove utakmice vidjet ćete da je u mogućnosti da postigne gol i kada loše igra", izjavio je Strootman nakon utakmice sa Brestom, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Protiv Toulousea je izgubio pet lopti, svi su bili ljuti, ali onda je uzeo loptu i postigao gol... Ako pitate mene, on to može uraditi svaki put. Može gubiti lopte, ali ako će poslije postići gol. Nema problema".

Da li će Nemanja Radonjić izrasti u zvijezdu svog tima i opravdati cijenu od 12 miliona eura ili su dva gola na posljednje dvije utakmica bila samo "bljesak", ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi