Raspada se šampionski tim Lillea
Foto - EPA

Francuski prvak ostaje bez najboljih igrača

Raspada se šampionski tim Lillea

M. Šljivak
Teme:

Ekipa Lillea oduševila je apsolutno sve ljubitelje fudbala u protekloj sezoni.

Predvođeni sa klupe 54-godišnjim stručnjakom Christopheom Galtierom, igrači Lillea su osvojili naslov prvaka Francuske i to ispred apsolutnog favorita PSG-a.

Međutim, čini se kako Lilleova bajka neće dugo trajati jer je francuski šampion već krenuo u rasprodaju fudbalera.

Među prvima je otišao trener Christophe Galtier. On je odlučio prihvaiti ponudu Nice i vodit će ovaj tim u narednoj sezoni, a Lille će uskoro saznati ime novog trenera.

Danas stiže vijest da je Lille ostao i bez odličnog veznjaka Boubackaryja Soumarea.

Ovaj 22-godišnji vezni fudbaler dogovorio je transfer u Leicester, a engleski tim će za usluge ovog fudbalera platiti 25 miliona eura. Soumare će sa Lisicama potpisati petogodišnji ugovor.

Također, golman Mike Maignan je jučer potpisao ugovor sa Milanom, a lako bi se moglo desiti da ekipu napuste i Jonathan David, te Jonathan Ikone i Jonathan Bamba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za sve njih postoji veoma veliki interes, pa bi Lille u narednu sezonu mogao ući u znatno izmijenjenom sastavu u odnosu na ovu sezonu.

Zaista je prava šteta što ovaj tim neće ostati u punom sastavu jer su sasvim sigurno mogli još dosta toga pokazati.

Top Komentari

Zgembic
Ko da im je Sabrina direktor:)))
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije