Lille preko BATE-a stigao do prve pobjede

Prvi duel grupe F

Lille preko BATE-a stigao do prve pobjede

A. Haznadarević

U susretu petog kola grupne faze Lige prvaka, francuski Lille je na gostovanju savladao momčad BATE Borisova rezultatom 2:0.

Obje momčadi u susret su ušle dosta borbeno, a već u 14. minutu mogli smo vidjeti prvi pogodak. Gosti su poveli nakon prekrasnog pogotka Djibrila Sidibea, koji je sa ruba šesnesterca pogodio suprotni ugao gola domaćina.

 

Do kraja prvog poluvremena, još jedan pogodak, i ponovo u golu domaćina. Igrao se 31. minut, kada je Lucas Digne uposlio Biannija Bruna, koji povećava vodstvo Lillea na 2:0.

 

U nastavku prilično otvorena utakmica, uprkos vodstvu Lille je pokušavao ponovo doći do gola, a u 56. minutu velika šansa za goste, međutim Artem Radkov sa linije izbija loptu Marvina Martina.

 

Prijetio je i BATE, ali bezuspješno. A onda, u 74. minutu gosti ostaju sa deset igrača na terenu, nakon što je strijelac prvog pogotka u meču Didibe dobio drugu javnu opomenu.

 

Domaći sastav pokušavao iskoristiti brojčanu prednost, a posebno je blizu bio Roman Vasilyuk u prvom minutu nadoknade, ali defanzivci Lillea su krajnjim naporima uspjeli izbaciti loptu van terena.

 

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je Lille tako došao do prva tri boda, dok je BATE ostao na šest bodova, tri manje od proplasirane dvije momčadi, ali i sa utakmicom više.

 

Grupna faza Lige prvaka, 5. kolo

BATE Borisov - Lille 2:0 (14. Sidibe, 31. Bruno)

 

Sastavi:

 

BATE: Gorbunov, Radkov, Bordachev, Filipenko, Polyakov, Volodko, Bressan, Hleb, Olekhnovich, Baga, Rodionov. Izmjene: Gutor, Yurevich, Simić, Kontsevoi, Sivakov, Vasilyuk, Likhtarovich.

 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lille: Elana, Digne, Rozehnal, Sidibé, Baša, Gueye, Martin, Pedretti, Kalou, Bruno, Rodelin. Izmjene: Landreau, Soumaoro, Bonnart, Mavuba, Klonaridis, Payet, Roux.

 



szólj hozzá: BATE Borisov vs Lille - 0-2 (All Goals)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.