Još jedna evropska liga je izgubila smisao: Na papiru derbi, a u praksi igra mačke i miša

Bundesliga nije jedina

Još jedna evropska liga je izgubila smisao: Na papiru derbi, a u praksi igra mačke i miša

Admin Čaušević
Teme:

Dva evropska fudbalska moćnika su napravili toliku razliku u kvaliteti da njihova nacionalna prvenstva gube takmičarsku draž.

Bayern je sa ogromnih 0:7 riješio Bochum, a Bavarci su nakon prvog poluvremena imali četiri gola prednosti. To je bio jasan signal da klub iz Minhena jednostavno nema konkurencije.

Već sada je i pticama na grani jasno da će Bayern stići do 11. titule prvaka Njemačke u nizu, samo je to pitanje u kojem kolu će se desiti.

Isto se može reći i za francusku Ligue 1, pogotovo nakon prvog poluvremena derbija kola između Lillea i PSG-a.

Derbi na papiru je praktično igra mačke i miša pošto gosti nakon prvog poluvremena imaju pomalo nerealnih 0:4.

PSG je već nakon 8 sekundi igre imao prednost budući da je Messi na fenomenalan način uposlio Mbappea koji je lobovao golmana.

Oglasi

Nakon niza propuštenih izglednih prilika novi gol je stigao u 28. minuti, a strijelac je bio Messi. Argentincu je to bio treći gol u sezoni.

Do kraja prvog poluvremena među strijelce su se upisali još Hakimi i Neymar. Gol Brazilca možete pogledati ovdje.

A na poluvremenu se moglo vidjeti kako Neymar tješi razočarane igrače Lillea na putu u svlačionici te je jasno da borbe nema.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je i prošle sezone bio superioran u prvenstvu međutim u Ligi prvaka je dogurao ''samo'' do osmine finale gdje je bolji bio Real.

Apsolutni prioritet i ove sezone će biti Liga prvaka, ali nedostatak kvalitetni protivnika i jakih takmičarskih mečeva u prvenstvu će svakako biti hendikep za pariške Prinčeve u borbi za najprestižniji klupski trofej.

Top Komentari

dda27
Kad covjek cita ovaj portal ima osjecaj da sjedi u nekoj kafani i slusa mahalanje polupismenih isfrustriranih ljudi. Ne bi vam škodilo profesionalnosti
5 1
Pingvin1999
Citajte ljudi kako pisu neskolovani i bezobrazni novinari naklonuti spanskoj ligi odnosno realu i barceloni.dohvatili se Mbape-a vec pet dana pisu kako je bahat.Parisu kako nije kolektiv,kako je Bundesliga bezznacajna itd itd.... sramota sramota sramota
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi