Kao da je niko i ništa: Detalj koji najbolje pokazuje koliko Messija ne cijene i ne poštuju u PSG-u

Trener Galtier otkrio dogovor

Kao da je niko i ništa: Detalj koji najbolje pokazuje koliko Messija ne cijene i ne poštuju u PSG-u

A. Čaušević

Lionel Messi je u PSG stigao prošlog ljeta i jasno je da se osjeća neispunjenim.

Messi je najbolji igrač u historiji svjetskog fudbala. Svakako će se naći oni koji tako i ne misle, međutim brojke stoje iza Čarobnjaka iz Rosarija.

Argentinac je jedini fudbaler sa sedam Zlatnih lopti i teško je vjerovati da će tu brojku ikada iko drugi dosegnuti. To dovoljno govori ko je i šta ovaj čovjek u svijetu fudbala.

Međutim, igrački kvalitet i svjetska reputacija su nešto što Messiju uopšte ne znače u PSG-u, barem kada je u pitanju svlačionica ovog kluba.

Za sve je kriva ''razmažena'' zvijezda Kylian Mbappe koji poput malog djeteta želi da se u pariškom klubu sve vrti oko njega pa zbog toga plaćaju ceh neki drugi igrači, upravo poput Messija.

Prije nego što je produžio ugovor sa PSG-om bahati Francuz je tražio niz nevjerovatnih ustupaka na koje su na Parku prinčeva pristali. Međutim na terenu je stvar drugačija.

Oglasi

O Messijevom statusu u ekipi PSG-a možda i najbolje govori izjava Christophe Galtiera kada je u pitanju izbor izvođača penala.

Messi je tokom karijere izveo na desetine penala kako u dresu Argentine tako i Barcelone, ali sve to mu u PSG-u uopšte ne vrijedi.

Vjerovali ili ne Messija uopšte nema na listi izvođača penala. To su ustvari Mbappe i Neymar, što je potvrdio i sam Galtier.

"Sve zavisi ko je na terenu. Dogovor se zna. Mbappe je prvi izvođač, a drugi je Neymar. To je dogovoreno", kazao je Galtier.

U susretu protiv Montpelliera Mbappe je promašio prvi penal, a kada je za PSG dosuđen i drugi tražio je da ga izvede, a Neymar mu to nije dopustio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi je stajao pored i blijedo posmatrao šta se dešava. To je bio jasan pokazatalje da se Argentinac zapravo pita jako malo u svlačionici pariških Svetaca.

U posljednje vrijeme se govorka i o Messijevom povratku u Barcelonu. Ugovor sa PSG-om mu važi još sezonu. Iz trenutne perspektive nastavak saradnje se čini nemogućom misijom.

Top Komentari

King_Kenny
...njemu se na faci i na govoru tijela na terenu vidi da on tu igra na silu i da bi najradije da uopste nije tu...izgubio covjek volju za igrom,mozda bi mu bilo najbolje da je zavrsio karijeru...j*bo rekorde,ionako je najbolji svih vremena...
7 6
kaliopi
Kakve vi sve gluposti znate pisati pa to nije normalno, eto vi znate po tome ko izvodi penale ko je kako cijenjen, ako su ovi izvodili prije Mesija ne vidim razlog da se to mijenja sad? Ovo je ono samo nek se nesto piše pa sta god.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi