Lille savladao Reims i ostao u igri za Evropu

Ligue 1, 36. kolo

Lille savladao Reims i ostao u igri za Evropu

Edmir Škorić
Teme:

Premijernu utakmicu 36. kola francuske Ligue 1 odigrali su Lille i Reims, a domaćin je, kako se i očekivalo, upisao pobjedu.

Lille je pred svojim navijačima upisao ukupno 16. prvenstvenu pobjedu i tako došao na četvrtu pziciju, te je i dalje u igri za plasman u Evropu. U preostala dva kola vodit će žestoku bitku sa Nicom i St. Etienneom, koji imaju po utakmicu manje.

 

Lille je vodeći pogodak postigao u 20. minuti, a strijelac je bio bivši napadač Chelseaja Salomon Kalou. 

 

Na drugi pogodak svog tima domaći navijači čekali su do 49. minute, a onda se u listu strijelaca upisao i Dimitri Payet. 

 

Konačan rezultat postavio je svojim drugim golom Kalou u 80. minuti. Lijepo se oslobodio svog čuvara i plasiranim udarcem savladao Agassu, koji je ovaj put, za razliku od prethodna dva gola, bio blizu odbrani.

 

Ligue 1, 36. kolo:

Lille - Reims 3:0 (Kalou 20, 77, Payet 49)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.