Lille se oprostio od Liga Kupa, Nantes i Toulouse idu dalje

Liga Kup Francuske

Lille se oprostio od Liga Kupa, Nantes i Toulouse idu dalje

Midhat Šljivak
Teme:

Večeras je odigrano sedam utakmica šesnaestine finala Liga Kupa Francuske, a najveće iznenađenje napravio je Auxerre koji je izbacio Lille.


Lille je kao apsolutni favorit dočekao drugoligaša iz Auxerrea, ali su gosti na kraju slavili pobjedu nakon produžetka rezultatom 1:0. Strijelac pobjedničkog gola bio je Haller u 113. minuti utakmice.

Toulouse je sa 3:1 slavio kod Creteila. Poveli su u 32. minuti preko Belvita, da bi Aguilar u 51. minuti izjednačio na 1:1.  Trejo i Ben Yedder su golovima u finišu osigurali prolaz Toulouseu.

Nantes je sa sigurnih 2:0 savladao Lorient, a golove su postigli Bedoya u 73. i N'Kouudou u 90. minuti susreta.

Rennes je nakon produžetka izbacio Nancy sa 2:1, Troyes je slavio kod Valenciennesa sa 3:1, da bi Tours  istim rezultatom savladao Amiens. Dalje ide i Bastia koja je s minimalnih 1:0 savladala Ajaccio.

Liga Kup:

Bastia - Ajaccio 1:0
Creteil - Toulouse 1:3
Lille - Auxerre 0:1
Rennes - Nancy 2:1
Tours - Amiens 3:1
Valenciennes - Troyes 1:3
Nantes - Lorient 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti