Lillle "razbio" Montpellier

Lillle "razbio" Montpellier

Edmir Škorić

Lille je u derbiju 30. kola francuskog šampionata nadigrao Montpellier rezultatom 4:1. Emir Spahić večeras nije bio na raspolaganju gostujućem treneru.

Gervinho je na ubačaj Hazarda u sedamnaestoj minuti doveo Lille u vodstvo, da bi drugoplasirani Montpellier izjednačio na samom otvaranju drugog dijela. Camara je bio strijelac.

Činilo se kako će biti dosta neizvjesno, obzirom da se radi o derbiju, no golovima Cabaya (penal), Fraua i Tourea Lille je pobijedio sa visokih 4:1 i došao na samo dva boda za vodećim dvojcem Bordeauxom i Montpellierom. U narednom kolu Lille gostuje kod Valenciennesa, dok će Montpellier priliku za popravni imati protiv Monaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.