Limoges poražen, Bavčić postigao dva poena

Pet skokova našeg reprezentativca

Limoges poražen, Bavčić postigao dva poena

Večeras je Limoges kojeg sa klupe predvodi trofejni Panagiotis Giannakis dočekao momčad Strasbourga. Limoges je u prvom kolu slavio u meču protiv Nanterrea, a svoj doprinos dao je i Edin Bavčić sa pet poena. 

Utakmicu bolje otvaraju gosti, ali Limoges im ne dozvoljava da se previše odvoje, pa je nakon prvih deset minuta rezultat 18:16 za Strasbourg. Serijom 13:4 domaća ekipa dolazi do prednosti 29:22. Onda se ponovo bude gosti i serijom 10:2 dolaze do nove prednosti. Prvo poluvrijeme donijelo je mnogo preokreta, a Limoges je ovaj dio igre riješio u svoju korist rezultatom 39:37.

 

Treća četvrtina donijela nam je igru koš za koš, a na isteku 30 minuta igre rezultat je bio 52:51 za domaćina. Posljednju četvrtinu u svoju korist ipak su riješili gosti i pobjedili rezultatom 70:62. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Bavčić postigao je dva poena uz pet skokova. Najbolji kod domaćina bio je Boungou sa 18 postignutih poena, dok je u pobjedničkoj ekipi najefikasniji bio Greer sa 17 ubačenih poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.