Kakav šamar Premijer ligi BiH: Tim iz Gibraltara se plasirao u grupnu fazu

Iznenađenje večeri!

Kakav šamar Premijer ligi BiH: Tim iz Gibraltara se plasirao u grupnu fazu

S. Grebović
Teme:

Čudo se dogodilo: Gibraltar ima predstavnika u jednom UEFA takmičenju!

Da, dobro ste pročitali!

Pretposljenje rangirana evropska država na FIFA Rang listi, Gibraltar, naredne sezone će imati svog predstavnika u Evropi.

Riječ je o ekipi Lincolna, koja je večeras na svom terenu nakon produžetaka sa 3:1 eliminisala latvijsku Rigu.

Rezultat ovih ekipa prije sedam dana glasio je 1:1 baš kao i večeras, nakon čega se otišlo u produžetke.

U dodatnim minutama su se bolje snašli domaći koji su sa dva gola sebi osigurali plasman u novo UEFA takmičenje, Konferencijsku ligu.

Golove vrijedne najvećeg uspjeha ove zemlje u fudbalu svih vremena postigli su legendarni reprezentativac Gibraltara Chipolina u nadoknadi prvog produžetka, te Ronan u posljednjim sekundama drugog.

Armenski Alashkert je nakon večerašnjih 0:0 sa Glasgow Rangersima eleminisan iz play offa Lige Evrope, što im je također omogućilo učešće u Konferencijskoj ligi.

Gibraltar i Armenija tako od večeras više ne spadaju u neslavno društvo zemalja koje nikada nisu imale svoj tim u nekom UEFA-inom takmičenju, među kojima je i dalje Bosna i Hercegovina.

Top Komentari

Lewa_9
A sta ono bi naslov prije sedmicu dana, STO NEMA IGRACA IZ PREMIJER LIGE BOSNE I HERCEGOVINE NA SPISKU IVAJLA PETEVA? Hahahahahahaha
37 1
SeoRusilac
Pa da smo imali regularnog prvaka vjerovatno bi taj prvak ušao u grupnu fazu konferencijske lige, ali jbg nema tamo sudija koji će gurati sudijskog prvaka
34 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi