Lineker dobio žestoke kritike zbog načina na koji se oprostio od Maradone

Mnogi su to shvatili kao provokaciju

Lineker dobio žestoke kritike zbog načina na koji se oprostio od Maradone

Endin Čaušević

Gary Lineker izazvao je lavinu komentara nakon svoje objave povodom smrti legendarnog Diega Maradone.

Lineker je bio jedan od prvih poznatih fudbalera koji se oglasio nakon što je potvrđeno da je Maradona preminuo.

Englez je odlučio da se oprostio od Maradone, ali mnogima je zasmetao način na koji je to uradio. Linekerova objava izazvala je nevjerovatne kritike, a najviše što je provocirao pojedinim riječima.

To se najviše odnosi na dio kada je napisao "ruke Božije" što su mnogi povezali odmah s utakmicom s Mundijala 1986. godine kada je rukom zabio gol Engleskoj, a taj gol je dobio nadimak "Božija ruka".

"Vijesti iz Argentine kažu da je Diego Armando Maradona preminuo. Sigurno najbolji igrač moje generacije i jedan od najboljih svih vremena. Nakon blagoslavljenog, ali problematičnog života nadam se da će konačno naći utjehu u Božijim rukama", napisao je Lineker, ali ni slutio nije kakve komentare će dobiti.

Top Komentari

Ters
Je li sta slagao? Čovjek dao gol rukom i postali svjetski prvaci. I sad treba svi da se pravimo da se to nije desilo?
7 5
Shik
E moj lajikeru.I ti si u redu za njim kao mi svi boziji robovi.Pa zar i u ovim momentima nejmas nista pametnije izjaviti.
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi