Lingard donio trofej Manchester Unitedu
Foto: EPA

FA Kup, finale

Lingard donio trofej Manchester Unitedu

M. Šljivak

Fudbaleri Manchester Uniteda osvojili su engleski FA Kup. Oni su večeras u finalu na Wembleyu pobijedili Crystal Palace nakon produžetaka s 2:1.

Manchester United je krenuo ofanzivno od prve minute. Marouane Fellaini  je prijetio na otvaranju, da bi u 15. minuti šut Waynea Rooneya odbranio njegov imenjak na drugoj strani Hennnessey.

Četiri minute kasnije prva šansa za Crystač Palace. Yannick Bolasie je šutirao, ali David De Gea je odlično intervenisao.

Hennessey je svoju mrežu spasio i u 22.minuti. Juan Mata je pokušao, ali golman Palacea brani. Samo tri minute kasnije Fellaini je u novoj šansi, ali Mile Jedinak u posljedni čas spašava.

Uzvratio je ponovo i Palace s dva pokušaja. De Gea je bez problema sačuvao mrežu nakon udaraca Bolasieja i Connora Wickhama, da bi zatim Ward u posljednji trenutak spasio nakon udarca Anthonyja Martiala.

Crysal Palace je tražio i penal u 35. minuti. Rooney oborio Wilfrieda Zahu, ali sudija Mark Clattenburg nije vidio penal.

Do kraja prvog poluvremena udarac je okušao i Michael Carrick, ali bez uspjeha, pa se na odmor otišlo bez golova.

Nastavak donosi mnogo bolju igru Manchester Uniteda. Fellaini je u 53. minuti pogodio stativu, da bi osam minuta kasnije i Martial pogodio okvir gola Palacea.

Promašaji Crvenih đavola kažnjeni su u 78. minuti. Jason Puncheon je izbjegao ofsajd zamku, te je pogodio mrežu Uniteda za prednost Crystal Palacea od 1:0.

Ipak, radost ovog tima je trajala samo tri minute. Juan Mata je pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1, što je bio rezultat nakon 90 minuta igre.

Ostao je United bez Chrisa Smallinga, koji je dobio crveni karton u finišu prvog produžetka, ali usprkos velikim šansama pred golom De Gee, španski golman je bio u nekoliko navrata nasavladiv po protivnike.

Zato je United svoju šansu iskoristio. Jesse Lingard je u 110. minuti pogodio za pobjedu Manchester Uniteda i osvajanje FA Kupa.

FA Kup, finale:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crystal Palace - Manchester United 1:2 (Puncheon 78' / Mata 81', Lingard 110')


 



Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi