Manchester United se želi riješiti ofanzivca
FOTO: EPA

U igri je i posudba

Manchester United se želi riješiti ofanzivca

Haris Zilić

Engleski talkSport prenosi vijest kako su Manchester United i West Ham United ušli u pregovore u vezi krilnog napadača Jesse Lingarda.

Navodno, West Ham želi Lingarda u svojim redovima na posudbi uz mogućnost kupovine nakon isteka posudbe, međutim Crveni đavoli imaju malo krupnije planove.

U Manchesteru žele Lingarda da unovče što prije. Postavljena je cifra od 20 miliona eura, što je u ovom momentu skupa opcija za Čekićare.

Lingard je ove sezone skupio svega ti nastupa za United u svim takmičenjima. Rashford, Martial, Cavani, Greenwood, svi imaju prendosti i izvjesno je da će Lingard u potragu za drugom sredinom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Javio se i Derby County u čijim redovima je već Lingard bio na posudbi prije četiri sezone. Derby ima tešku sezonu u Championshipu i mišljenja su da bi Lingard bio odličan za ulazak u mirnu završnicu prvenstva. United bi možda i pristao na pozjamnicu u tim iz Championshipa, ali pitanje je koliko je sam fudbaler zainteresovan da opet zaigra u drugom rangu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi