Lino Červar podnio ostavku!

Hrvatska ostaje bez selektora

Lino Červar podnio ostavku!

Vijest dana iz Austrije sa EP za rukometaše je da je hrvatski selektor Lino Červar podnio ostavku na mjesto selektora reprezentacije.

U trenutku kad je reprezentacija naših zapadnih susjeda još neporažena na EP i nedostaje joj samo jedan bod kako bi osigurala mjesto u polufinalu EP ova vijest je odjeknula poput bombe.

Razloge ostavke Lino Červar je naveo nepovjerenje javnosti, prije svega novinara, u njegov projekat podmlađivanja selekcije. Červar je namjeravao podmalditi selekciju kako bi na OI u Londonu 2012. godine imao  jednu novu, uigranu selekciju.

Ipak, Lino Červar neće odmah napustiti reprezentaciju, nego će na klupi ostati do kraja EP.
"Budući da sa Hrvatskim rukomertnim savezom imam ugovor da ljeta ove godine odlučio sam se otići s mjesta izbornika nakon ovog Europskog prvenstva", rekao je Lino Červar.

"Jedan od razloga je taj što postoji veliko nepovjerenje prema kombinaciji mlađih i starijih igrača za koju sam se ja opredijelio kao temelju projekta Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Za mene, kao nositelja tog projekta, to je pogubno za budućnost hrvatskog rukometa", kaže Červar.

Lino Červar se na klupi Hrvatske nalazi od 2002. godine, a na devet velikih nastupa sa reprezentacijom je osvojio dva zlata (SP u Portugalu 2003. i OI u Atini 2004.) I tri srebra (SP u Tinisu 2005. i Hrvatskoj 2009. te na EP u Norveškoj 2008.).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.