Jedan od najpoznatijih golova Lionela Messija: Proslavio ga je komentator
Na današnji dan 2007. godine Lionel Messi je postigao gol kojeg je obilježio legendarni komentar.

Gol protiv Getafea

Jedan od najpoznatijih golova Lionela Messija: Proslavio ga je komentator

E. Ganibegović

Lionel Messi se nakon osvajanja Svjetskog prvenstva s Argentinom u Kataru koncem 2022. godine i definitivno smatra najvećim fudbalerom svih vremena, naročito kada se uzme u obzir i činjenica da je apsolutni rekorder po broju Zlatnih lopti. Ima ih sedam, a na putu je da osvoji i osmu.

Kroz karijeru je omaleni Argentinac postigao mnoštvo golova. Naravno, najveći trag ostavio je igrajući za Barcelonu u kojoj je proveo 21 godinu.

U ljeto 2021. godine silom prilika čarobnjak iz Rosarija napustio je Kataloniju i pridružio se PSG-u. Ipak, vrata Barcelone za njega su uvijek otvorena, što je prije nekoliko dana potvrdio i Xavi Hernandez.

Igrajući za Barcelonu osvojio je sve što se može osvojiti na klupskom nivou, a postigao je i mnoge kultne golove koji će zauvijek ostati upisani u historiju fudbala. 

Tako je u aprilu 2007. godine postigao gol u stilu svog legendarnog sunarodnjaka, pokojnog Diega Maradone, no gol je do dana današnjeg ostao upamćen i po nezaboravnom komentatoru koji je prenosio taj meč.

Naime, Barcelona se u aprilu pomenute godine sastala s Getafeom u Kupu kralja i slavila pobjedu rezultatom 5:2. Xavi, Gudjohnsen i Eto'o su postigli po jedan gol, dok je Messi bio strijelac dva puta. Guiza i Nacho su pogađali za Getafe.

U 29. minuti viđen je jedan od najikonskijih golova u Messijevoj karijeri. Uzeo je loptu na protivničkoj polovici terena, nanizao nekoliko igrača Getafea i pogodio za 2:0.

Sve je upotpunio sada već legendarni katalonski komentator. "En cara Messi" ili, kako se to kod nas govori i često piše: "Ankara Messi", uzvikivao je i onda oduševljeno proslavio pogodak tada mladog Messija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, u revanšu je Getafe uspio da razbije Barcelonu rezultatom 4:0 te je na taj način prošao u finale takmičenja. Bio je to pravi šok, a golove za Getafe na toj utakmici postigli su Casqureo, Guiza dva i Dorado.

Na kraju Getafe ipak nije stigao do trofeja. Finale je igrano na Santiago Bernabeu stadionu u Madridu, a Sevilla je odnijela pobjedu rezultatom 1:0.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi