Messi je u 83. minuti ušao u igru, pogledao ka tribini i doživio najveće poniženje ikada

Kao da sam rezultat nije bila dovoljna kazna

Messi je u 83. minuti ušao u igru, pogledao ka tribini i doživio najveće poniženje ikada

E. Škorić

Al Nassr je u Rijadu ugostio Inter Miami u prijateljskoj utakmici, a malo ko je očekivao da bi ovaj duel mogao završiti rezultatom 6:0 u korist domaćih.

Al Nassr je bez nedovoljno oporavljenog Cristiana Ronalda ugostio Inter Miami. Za Amerikance od prve minute na terenu Lusi Suarez, Sergio Busquets i Jordi Alba, dok je Lionel Messi ostao na klupi.

Za samo 12 minuta Arapi su vodili sa 3:0. Otavio je na asistenciju Brozovića pogodio već u 3. minuti, Talisca je potom u 10. povisio na 2:0, da bi Laporte u 12. minuti zabio najljepši gol u karijeri.

Do poluvremena se rezultat nije mijenjao, a u nastavku stanje preslikano iz prvog dijela. Talisca iz penala u 51. donosi Al Nassru 4:0, zatim je Maran u 68. pogodio za 5:0 i onda Talisca u 73. minuti novim golom Inter Miamiju priređuje pravu sramotu.

Messi je u 83. minuti ušao u igru, iako se nije očekivalo da Argentinac večeras zaigra, a onda je doživio pravu sramotu. Iako je malo bio na terenu, ostat će upamćeno da je nastupio u meču koji je završio 6:0 u korist protivničke ekipe.

Oglasi

U jednom trenutku je Messi pogledao ka tribinama stadiona u Rijadu, a tamo su nasmijani šeici dodatno ismijavali Messija aludirajući na trenutni rezultat.

Mnogi su očekivali "posljednji ples" i duel Ronalda i Messija nakon dugo vremena, ali to se nažalost nije dogodilo. Al Nassr je nedavno otkazao turneju u Kini gdje je ovaj tim trebao igrati dva prijateljska meča, ali zbog povrede Cristiana Ronalda na kraju je odlučeno da se ekipa vrati u Saudijsku Arabiju.

Očekivalo se da će Ronaldo biti spreman za meč protiv Intera, no trener ove ekipe Luis Castro izjavio je da je Portugalac ušao u finalni dio oporavka od povrede i da će tek u narednim danima početi trenirati s ekipom.

Messi i Ronaldo posljednji okršaj imali su prije godinu dana kada su prijateljski meč igrali PSG i Al Nassr također u Riyadhu. Tada je saudijski tim pobijedio sa 5:4.

Očekivalo se da će Messi i Ronaldo po 36. put večeras odmjeriti snage, ali nažalost to se nije desilo. Messi ima 16 pobjeda u okršajima protiv Ronalda, dok je Portugalac na desetg pobjeda, te je devet mečeva završeno neriješeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi