Šunjao mu se iza leđa: Alexis završio na zadnjici nakon čarolije Messija

Sjajan dribling

Šunjao mu se iza leđa: Alexis završio na zadnjici nakon čarolije Messija

E. Čaušević

Fudbaleri Argentine sinoć su remizirali na svom terenu protiv Čilea (1:1) u meču sedmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Argentinci su odigrali veoma dobru utakmicu, ali na kraju nisu uspjeli da dođu do tri boda protiv uvijek neugodnog Čilea.

Jedini pogodak za domaći tim postigao je Lionel Messi iz penala u 23. minuti, dok je izjednačenje gostujućoj selekciji donio Alexis Sanchez desetak minuta kasnije.

Ova utakmica je uvertira u Copa Americu koja uskoro počinje, a u centru pažnje našao se Messi.

Javnost u Argentini oduševljena je igrom Messija u sinoćnjoj utakmici, te su poručili da odavno nije bio tako motivisan u dresu nacionalnog tima.

Messi konačno želi do trofeja sa reprezentacijom i jasno je koliko mu ova Copa America znači. Sinoć je odigrao fantastičnu utakmicu, te je bez dileme bio najbolji pojedinac na terenu.

Oglasi

Međutim, detalj koji je posebno mnoge oduševio desio se u prvom poluvremenu, a u centru pažnje bili su upravo Messi i Alexis.

Messi je jednim nevjerovatnim potezom "bacio" Alexisa na zadnjicu iako mu je on bio iza leđa. Alexis je pokušao da se prišunja Messiju i ukrade mu loptu, ali je Argentinac očito znao da je on tu.

[streamable]https://streamable.com/6nta9k[/streamable]

Ovaj nevjerovatni dribling Messija protiv bivšeg saigrača iz Barcelone postao je hit na društvenim mrežama.

Također, vrijedi pogledati i Messijeve najbolje poteze iz sinoćnje utakmice jer je zaista blistao na terenu i samo sreća je spasila Čile u ovom okršaju.

[twitter]https://twitter.com/LSComps/status/1400644442944585730[/twitter]

Top Komentari

realno_govoreci
Wtf? Kvazi novinari,da li ste stvarno ozbiljni
3 2
emanuelmacron
i ja zahtjevam hitnu analizu ovog dogadjaja,kao prvo dali je ovo dribling,analizu zahtjevam zbo zdrastvenih razloga ,zato sto me zaboli kita zbog ovakvih priloga.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti