Messi sa penala i Sanchez pogađali u remiju Argentine i Čilea
Foto: EPA

Derbi večeri

Messi sa penala i Sanchez pogađali u remiju Argentine i Čilea

S. Grebović

Kasno sinoć odigrane su tri utakmice kvalifikacija za SP u Južnoj Americi, a najviše je pažne privukao dvoboj Argentine i Čilea.

U sedmom kolu kvalifikacija za Mundijal u Kataru naredne godine Argentina i Čile odigrali su remi (1:1).

Gaučosi su bolje otvorili susret. Prilika nije bilo sve do 22. minute kada je u kaznenom prostoru gostiju oboren Lautaro Martinez. Sudija se konsultovao sa VAR-om i nakon malo razmišljanja pokazao je na 11 metara.

Nije teško pogoditi ko je preuzeo odgovornost u selekciji Argentine. Messi golmana Čilea šalje u jednu, a loptu u drugu stranu i to je 1:0 za domaće.

Radost ekipe Lionela Scalonia nije dugo trajala, jer je samo 13 minuta nasnije Sanchez vratio stvari na početak. Gosti su izveli jedan prekid, loptu je na peterac Medel vratio do igrača Intera, a ovaj sam kao duh nju proslijedio u praznu mrežu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U drugom poluvremenu viđena je prava uspavanka. Gotovo ništa značajnije da se nije dešavalo izuzmemo li dva pokušaja Messija iz velike udaljenosti, no promjene rezulata nije bilo.

Urugvaj i Paragvaj su nešto ranije također odigrali remi, ali u kojem se mreže nakon 90 minuta nisu zatresle, dok je Kolumbija sa 3:0 bila bolja od Perua. Pogađali su Mina, Uribe i Luis Diaz.

Promo

Top Komentari

Nele.
Odigrali remi bez golova 1:1!?! Greska. Mesi nije niti ce ikad ista uzet sa repkom.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi