Pedri nakon 73 utakmice u prošloj sezoni dobio dva dana odmora

Pozvan na trening

Pedri nakon 73 utakmice u prošloj sezoni dobio dva dana odmora

Admin Čaušević

Pedri je bio među najboljim igračima reprezentacije Španije koji su na završenim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili srebrenu medalju.

Talentovani veznjak je također bio među najboljim igračima Barcelone u sezoni 2020/21. Koliko je njegov značaj bitan dovoljno je pogledati statistiku.

Od svih profesionalana Pedri je bio taj sa najviše nastupa u prošloj sezoni. Odigrao je ukupno 73 utakmice što je nestvarna cifra za jednog tinejdžera.

Mladi Španac uopšte neće imati odmora. Dobio je samo dva slobodna dana jer je već u srijedu pozvan na treninge s Barcelonom.

Najbliže po broju odigranih utakmica Pedriju je bio Bruno Fernandes (72) iz Manchester United, te Masonu Mount(69) iz Chelseja te njegov klupski kolega Antoine Griezmann(68).

Od 73 utakmice Pedri je 52 nastupa upisao u dresu Barcelonu. U La Ligi je upisao čak 37 nastupa, još je igrao u Ligi prvaka, Kupu Kralja i Super kupu. Bio je glavni protagonist veznog reda zajedno sa Sergiom Busquetsom i Frenkiejem De Jongom.

Ovaj 18-godišnjak je propustio samo posljednje kolo La Lige i to kada je praktično klupska sezona bila završena. Poslije kratke pauze priključio se reprezentaciji te igrao na Euru i OI u Tokiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je pokušala spriječiti njegov nastup na Igrama, ali bezuspješno. Sada je dobio poziv da se u srijedu pojavi u kampu Joan Gamper što znači da neće imati odmora.

U katalonskom klubu su svjesni Pedrijevog talenta i njegove važnosti za budućnost pa već pripremaju novi ugovor za talentovanog veznjaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Odigrao vise utakmica prosle sezone, nego Neymar u Ligi 1 od kako je otisao u PSG.
10 1
Realist
Glavno pitanje je koliko je miliona dobio, rijecima jednog velikog nogometnog strucnjaka:"Kad god mi je teško pogledam na dvoj račun u banci"
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi