Lionel Messi nije najtrofejniji svjetski fudbaler
FOTO: EPA

Od aktivnih igrača

Lionel Messi nije najtrofejniji svjetski fudbaler

Haris Zilić

Lionel Messi osvojio je titulu prvaka svijeta sa Argentinom i tako potpunio kolekciju trofeja u svojoj bogatoj riznici. Nakon osvajanja "boginje" mnogi će se složiti da je Messi najbolji fudbaler svih vremena.

Međutim, Lionel Messi nije najtrofejniji svjetski fudbaler kada su u pitanju aktivni igrači.

Argentinac je sa Gačuosima, Barcelonom i PSG-om osvojio ukupno 42 trofeja, a jedan više od njega ima 39-godišnji brazilski as Dani Alves.

Alves je trenuto član meksičkog UNAMA i uskoro završava karijeru, a u svojoj riznici ima 43 trofeja sa Brazilom, Sevillom, Juventusom, Barcelonom, PSG-om.

U trofeje se dakle ubrajaju zvanična klupska i reprezentativna takmičenja.

Dani Alves nema titulu prvaka svijeta sa Brazilom koju je Messi nedavno osvojio, dok recimo Messi nema osvojen Kup Francuske koji Alves ima sa PSG-om.

Oglasi

Obzirom da će Lionel Messi igrati još aktivno fudbal vjerovatno će brzo prestići Alvesa u poretku najtrofejnijih fudbalera svih vremena. Za to mu trebaju dva trofeja, s tim da Alves više ne osvoji nijedan u karijeri.

Messi će već ove sezone imati priliku da sa PSG-om podeblja tu cifru trofeja. Moguće je da Messi dođe i do magične cifre od 50 klupskih trofeja u karijeri.

Sa druge strane Lionel Messi je ubjedljivo najtrofejniji svjetski fudbaler kada su u pitanju individalna priznanja kojima je nedavno dodao i titulu najboljeg fudbalera Svjetskog prvenstva u Kataru.

Na ovoj bogatoj listi na trećem mjestu je legendarni Brazilac Maxwell koji je osvojio ukupno 37 trfoeja sa klubovima i reprezentacijom. Cristiano Ronaldo ima 34 klupska trofeja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Interesantno, Messi i Alves su skoro sve trofeje osvajali u dresu Barcelone i PSG-a, izuzev četiri trofeja koje je Alves osvojio sa Sevillom tri puta, dok je sa Juventusom bio prvak Italije.

Kada se Alvesu oduzmu pomenuta četiri trofeja sa Sveillom i Juventusom dolazimo do podatka da su Messi i Alves sa Barcelonom, PSG-om i reprezentacijama osvojili ukupno 81 trofej.

Top Komentari

axel42
Eh ako osvoji još taj jedan e onda je GOAT, jelde??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi