Ronalda svi znamo kao egoistu, pa mu se ove Messijeve riječi  nikako neće svidjeti
Messi odabrao svoje favorite u Kataru.

Izostavio je njegov tim

Ronalda svi znamo kao egoistu, pa mu se ove Messijeve riječi nikako neće svidjeti

Eldar Ganibegović

Svjetsko prvenstvo se polako bliži kraju. Ostale su još da se odigraju dvije utakmice osmine finala (danas), a onda slijedi bitka preostalih osam najboljih, a Lionel Messi je izdvojio svoje favorite.

Današnjim utakmicama Maroko - Španija i Portugal - Švicarska biti će okončana osmina finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Tako će nam u Kataru ostati osam najboljih reprezentacija gdje se već plasirala Messijeva Argentina koja je s 2:1 bila bolja od Australije u osmini finala.

Lionel Messi je u razgovoru za inostrane medije dao svoje mišljenje o tome ko je glavni favorit u Kataru osim njegove Argentine.

Pitanje je kako će na to reagovati Cristiano Ronaldo, s obzirom na to da njegov Portugal Messi nije spomenuo.

"Gledao sam cijelo Svjetsko prvenstvo. Utakmice sam mogao gledati, naravno. Brazil igra jako dobro, osim poraza koji su doživjeli od Kameruna, i dalje su jedan od velikih favorita.

Oglasi

Takođe, Francuska. I Španija, uprkos načinu na koji su se kvalifikovali za osminu finala, jer su igrali veoma dobro, vrlo jasno znaju šta moraju da rade kada imaju loptu i mogu dugo da drže posjed", kazao je Messi.

Messi će s Argentinom igrati meč četvrtfinala protiv Nizozemske koja je s 3:1 izbacila SAD i koja je pored Engleske, Hrvatske i Maroka jedina do sada jedina neporažena na prvenstvu.

Ronalda i Portugala što se tiče, prvo moraju da savladaju nezgodnu Švicarsku, a u četvrtfinalu igrat će protiv boljeg iz duela Maroka i Španije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S obzirom na to kakav je kostur turnira, postoji mogućnost da se u finalu sastanu upravo Argentina i Portugal, odnosno Messi i Ronaldo, što bi sigurno bila velika poslastica za neutralne navijače.

Također, to bi značilo i da bi jedan od ova dva velikana podigao titulu prvaka svijeta na svom posljednjem Mundijalu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi