Parižani u šoku zbog Messijeve provokacije, svi znaju šta ta fotografija znači

Verrattiju poželio sreću, ali...

Parižani u šoku zbog Messijeve provokacije, svi znaju šta ta fotografija znači

Endin Čaušević

PSG je jučer potvrdio da je italijanski reprezentativac Marco Verratti nakon 11 godina odlučio napustiti klub, te karijeru nastaviti u katarskom Al Arabiju. Sreću su mu poželjeli mnogi saigrači, no pažnju je privukla objava Lionela Messija i fotografija kojom je Argentinac čini se namjerno provocirao PSG.

Verratti se nije najbolje snašao nakon što je Luis Enrique preuzeo PSG i odmah je bilo jasno da španski stručnjak neće previše računati na ovog 30-godišnjeg veznjaka.

Italijan je u PSG stigao još 2012. godine iz Pescare i čak je 11 sezona nosio dres francuskog prvaka, no došlo je vrijeme za rastanak. Verratti se povezivao s nekoliko klubova iz Saudijske Arabije, ali je potom odlučio da ide u Katar.

Jučer je zvanično potpisao ugovor s Al Arabijem, a PSG je od njegovog transfera zaradio čak 45 miliona eura što je sigurno sjajan iznos.

Verratti je potpisao dvogodišnji ugovor, a njegovi saigrači iz PSG-a poželjeli su mu sreću u nastavku karijere. No, ono što je posebno privuklo pažnju jeste objava Lionela Messija koji je igrao s Verrattijem u PSG-u prethodne dvije sezone.

Oglasi

Messi se odlučio oglasiti na društvenim mrežama i poželio je Verrattiju sreću uz zajedničku fotografiju, no mnogi vjeruju da je Argentinac iskoristii priliku i da isprovocira čelnike i navijače PSG-a.

Naime, mnogima je bilo čudno zašto je Messi objavio fotografiju s Verrattijem koja je nastala pred okršaj Argentine i Italije, te zašto nije stavio neku od brojnih fotografija koju imaju iz PSG-a.

Međutim, mnogi vjeruju da je Messi to namjerno uradio i na taj način pokazao koliko smatra greškom odlazak u PSG koji nije napustio na lijep način jer je imao konstantan okršaj s navijačima tog kluba.

Navijačima PSG-a se takav Messijev potez nije svidio jer su ga i oni protumačili na isti način, te su zatrpali u komentarima tu objavu s uvredama na račun njihovog dojučerašnjeg igrača.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi je na kraju prošle sezone napustio PSG kada je odbio da produži ugovor, te je karijeru nastavio u Interu iz Miamija gdje igra u zaista fantastičnoj formi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi