Al-Khelaifi kreće po najveću osvetu ikada, pitanje je može li se Real Madrid odbraniti

Želi čak pet zvijezda Reala

Al-Khelaifi kreće po najveću osvetu ikada, pitanje je može li se Real Madrid odbraniti

Edmir Škorić

Zvuči pomalo nevjerovatno, ali ništa nas više ne može iznenaditi u savremenom nogometu. PSG je, tvrde inostrani mediji, odlučio da kupi čak petoricu igrača Real Marida. Razlog? To što je kraljevski klub sve vrijeme radio Parižanima iza leđa sa ciljem da dovede Kyliana Mbappea.

Poznato je da se PSG dugo borio kako bi zadržio Mbappea, koji je odbijao novi ugovor jer bi kao slobodan igrač na ljeto 2024. godine želio potpisati za Real. Na kraju su ga Francuzi uvjerili da ostane i da potpiše novi ugovor, iako se to još nije dogodilo.

Država Katar koja upravlja PSG-om želi da se osveti Realu, bez obzira hoće li na kraju Madriđani uspjeti u želji da dovedu Mbappea, pa će na ljeto krenuti po čak petoricu igrača iz španske prijestolnice.

Navodno je riječ o osveti Nassera Al-Khelaifija. Kako prenosi španski portal "Okdiario", na vrhu liste su ofanzivne zvijezde Vinicius Junior (23) i Rodrygo (22).

Na spisku se navodi i francuski reprezentativac Aurelien Tchouameni (23), Eduardo Camavinga (20) i Federico Valverde (25).

Oglasi

Dakle, na listi su uglavnom najtalentovaniji igrači Rela na kojima je planirana budućnost Madriđana. Jedno je jasno - dvije brazilske zvijezde su na Realovoj listi nedodirljivih. Vinicius je navodno potpisao novi ugovor sa odštetnom klauzulom od milijardu eura.

Nakon odlaska Marca Verrattija (30) u Katar (Al-Arabi), Parizu je potrebno pojačanje u veznom redu kod trenera Luisa Enriquea. I Tchouameni, Camavinga i Valverde bi ogromno pomogli klubu. No, teško je zaista da bi Real bio spreman za bilo koju cifru prodati igrače poput Tchouamenija i Camavinge.

Ipak, sve to ovisit će i o Mbappeu. Ukoliko ga Real uspije pridobiti, bogati vlasnik PSG-a kreće u kontraofanzivu i Realu "na silu" uzima pet nogometaša. Spremni su da izdvoje bogatstvo za svakog od njih!

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kako prenosi španski list Sport, u Madridu planiraju da potpišu preliminarni ugovor sa Mbappeom u januaru 2024. kako bi on mogao preći kao slobodan igrač 30. juna kada mu istekne ugovor s PSG-om.

Upitno je mođe li to Al-Khelaifi spriječiti, ali jedno je sigurno, želja za osvetom bit će veća nego ikada, ali opet je sve (uglavnom) u rukama Florentina Pereza koji tačno zna kada koji potez treba da napravi i koga da se odrekne, a kojeg igrača da sačuva u timu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Ma ja može on to nije u stanju zadržat nijesnog iole ozbiljnikeg igraca.
1 0
ubnt
Ja bih ovom novinaru dao otkaz odmah.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije