10

Komentari (10)

Amansio
Šta pričate ljudi sa svim tim fali još milijarda i osamsto gdje su dobici od onog manekena
cccccc
Amansio, Messi je fudbalski brend. Nije dobio ni pola onog sto je Barca zaradila na njemu. Barcelona je izgubila bas mnogo u finansijskom smislu odlaskom Messija. Tu su i razni sponzori, manja prodaja dresova, manja cijena ulaznica na Camp Nou jer više nisu atraktivni za gledanje, nisu se plasirali u nokaut fazu lige prvaka, svaka pobjeda u grupi se nagrađuje, svaki plasman u ligu prvaka se također dobija novčana nagrada itd. Opcenito citava Spanska liga je na gubitku jer ce im pasti gledanost i dobijat ce manje para i od TV prava. Takodjer i drzava Spanija gubi oko 100 miliona jer im Messi placa porez, a porez u Spaniji je 52%. Bukvalno su svi na gubitku. Na kraju krajeva pročitaj izjavu od predsjednika Barcelone: "Messi košta oko 8% ukupnih troškova, ali ostvaruje 30% prihoda kluba. Leo je velika dobit za Barcelonu i prihod koji donosi vrlo je važan za klub. Donosi mnogo više nego što se troši na njega", rekao je Laporta.
Amansio
Slažem se buraz nisi ti glup to sto pises ali nije toliki doprinos Mesijev možda oko 150 miliona. Mora se shvatit ako to gledamo onda je Beckam najbolji posao ikada.
Amansio
I ta budalaština 50 procenata prethodnog ugovor sta Pike zarađivo 8 eura
cccccc
To je laž. Pique je neki dan javno objavio kolika mu je plata. Ukucaj na googlu: Pique objavio polugodišnju zaradu u Barceloni i začepio usta TV kući zbog lažnih podataka
Amansio
Poštovani financiski eksperti prama vašoj računici Mesi je donosio oko 900 milona pa kako upadoše u ova ****a. Ispada da su trošili oko 2 milijarde i osamsto ili lažete ili moj profesor ne zna racunat bruto i neto dohodak.
cccccc
Barca je propala zbog transfera Grizmanna (135), Dembelea (135), Coutinha (120), de Jonga (86), Pjanića (60) itd. Samo na njih su dali 536 miliona. A sad plate (bruto iznos). Griezmann 34 miliona, Coutinho 24, Busquets 22, Pique 20, Alba i Dembele po 20, de Jong 16, Umtiti 14. A Grizmann je u Barci 2 godine to je gubitak od 68 miliona, Coutinho je u Barci 3 godine to je gubitak 72 M, Dembele 4 godine to je 80 M, de Jong 2 godine to je 32 M, Umtiti 5 godina to je 70 M. A Busquets, Pique i Alba su zbog plata u samo zadnje 3 sezone koštali Barcu zajedno 186 M. Samo na plate ovih igrača, Barca je izgubila još 508 miliona. Samo na plate ovih igrača i na dovođenje gore pomenutih Barca je potrošila preko MILIJARDU EURA. A gdje je tu još 20-ak igrača koji su plaćeni po 20,30,40 miliona. Zato je propala Barcelona.
cccccc
Laporta. I šta sad, Messi je kao loš čovjek jer nije htio da igra za džabe dok Dembele, Pique, Busquets, Grizmann, Alba, Coutinho primaju po 10+ miliona? To bi bilo poniženje za Messija da je pristao na to, nakon svega što im je dao. Barca je njemu dala što i mnogim drugim ali su od njega dobili ono što ni od koga drugog neće. I to u svakom mogucem smislu. Pročitaj izjavu od Laporte da je Barcelona svake godine ostvarivala 30% svojih prihoda na račun Messijevog imena.
Laporta
O kakvim vi glupostima pisete pobogu,pa mali smrad nije htio da igra dzabe i zato je otisao...zaboravio sta je Barca za njega uradila. Prokleti materijalista..
GiS
@Laporta druze o čemu ti pises? Jesi svjestan da po pravilima la lige naredni ugovor kad se potpisuje, plata se moze smanjiti samo za 50%, preko toga ne smijes. I sa tom 50% manjom platom, i dalje ne bi mogao potpisati novi ugovor.
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.