Šou Messija protiv Jamajke: Ušao s klupe, pa u dvije minute zabio dva fantastična gola

Argentinci slavili sa 3:0

Šou Messija protiv Jamajke: Ušao s klupe, pa u dvije minute zabio dva fantastična gola

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine sinoć je u prijateljskoj utakmici pobijedile Jamajku sa 3:0, a ponovo je briljirao Lionel Messi.

Argentinci su odigrali još jednu jako dobru utakmicu na Red Bull Areni u New Yorku, a u centru pažnje nakon utakmice bio je Messi koji je odigrao tek nešto više od pola sata u ovom okršaju.

Messi je ostao na klupi jer je imao problema s gripom i trener Lionel Scaloni nije htio da rizikuje previše.

Međutim, na oduševljenje na tribinama Messi je u 56. minuti ušao na teren kod rezultata 1:0 za njegovu reprezentaciju, a potom je jedan od najboljih igrača svih vremena napravio pravi šou.

Navijači koji su došli da gledaju Messija na sceni mogli su sinoć zaista uživaju jer im je on u finišu utakmice protiv Jamajke pružio zaista pravi spektakl.

Messi se u centru pažnje našao prvo u 87. minuti meča kada je postigao fantastičan pogodak s nekih 18 metara za 2:0 i veliko oduševljenje na tribinama Red Bull Arene.

Oglasi

Međutim, samo dvije minute kasnije Messi je imao još bolju čaroliju. Sudija je svirao penal za Gaučose, a očekivano loptu je namjestio upravo Messi i fantastično je pogodio za konačnih 3:0.

Messi je u prethodne dvije prijateljske utakmice briljirao protiv Hondurasa i Jamajke s četiri gola i pokazao je da se zaista nalazi u odličnoj formi pred Svjetsko prvenstvo koje počinje za manje od dva mjeseca u Kataru.

Naravno, jasno je svima da će ovo biti posljednja šansa da Messi donese Argentincima titulu prvaka svijeta, a motiva mu sigurno neće faliti što je pokazao već u ovim prijateljskim utakmicama.

Navijač utrčao na teren i tražio autogram od Messija, pa neslavno završio

Utakmicu u New Yorku obilježio je i jedan navijač Argentine koji je nakon gola za 2:0 uspio nekako da utrči na teren i dođe do Messija.

Messiju je dao flomaster da mu se potpiše na leža kako bi to vjerovatno tetovirao, ali u tome su ga zaustavili redari koji su žestoko reagovali. Oborili su momka na pod, a umalo je i argentinska zvijezda zajedno s njima završila na travnjaku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi