Messi dobio ponudu za pamćenje, a bogati princ upozorava svoj klub: "Nije ni blizu Ronaldu"
Lionel Messi još uvijek razmatra opcije za nastavak karijere, a ponuda iz Saudijske Arabije nešto je što se teško može odbiti (Foto. EPA)

Al Hilal i ponuda kakva se ne pamti

Messi dobio ponudu za pamćenje, a bogati princ upozorava svoj klub: "Nije ni blizu Ronaldu"

M. Šljivak

Lionel Messi (35) još uvijek je u pregovorima s francuskim prvakom PSG-om o nastavku saradnje. Dogovor između dvije strane nije postignut zbog premale novčane ponude Parižana, a to planira iskoristiti Al Hilal iz Saudijske Arabije koji je Messiju spremio ugovor za pamćenje.

Nakon Cristiana Ronalda karijeru u Saudijskoj Arabiji mogao bi nastaviti i Lionel Messi. Njemu je, tvrde brojni evropski mediji, Al Hilal ponudio ugovor za pamćenje vrijedan 220 miliona eura po sezoni.

Saudijci sanjaju da u svojoj ligi imaju dvije ikone svjetskog fudbala. Uspjeli su nagovoriti Cristiana Ronalda da dođe ponudom od 200 miliona eura na godišnjem nivou i Portugalac je potpisao za Al Nassr, a sada su krenuli i po čudesnog Argentinca.

Al Hilal bi kompletan posao završio uz pomoć države. Političke strukture jednostavno moraju pomoći u ovakvim transferima, a to je bio slučaj i kod dolaska Cristiana Ronalda.

Otac Lionela Messija Jorge, boravio je u utorak u Saudijskoj Arabiji. Odmah je to pojačalo špekulacije da se pregovara o dolasku u ovu zemlju, ali mnogo je izvjesnije da je stariji Messi tamo bio zbog ugovora koje Leo već ima s ovom zemljom.

Messi ima potpisan ugovor sa Saudijskom Arabijom o sponzorstvu. On ima obavezu reklamiranja turizma ove države i za to uzima ogromne cifre na godišnjem nivou.

Oglasi

Ono što je jasno je to da u Rijadu sanjaju da imaju Ronalda i Messija u svojoj ligi. Ne djeluje to tako nevjerovatno, iako Leo jasno ističe da bi volio igrati u Evropi.

Treba svakako istaći da će Lionelu Messiju Al Hilal ponuditi jednogodišnji ugovor od 220 miliona eura, što je cifra nezabilježena u svijetu fudbala, ako se izuzme Cristiano Ronaldo.

Za sada je ipak najboljem fudbaleru svijeta prioritet ostanak u Evropi. Od PSG-a on traži platu od 40 miliona eura i garanciju da biti starter u timu.

Bivši predsjednik Al Hilala, princ Abdullah bin Musaed, smatra da dolazak Messija u ovaj klub ne bi nadmašio ono što je Al Nassr napravio dovođenjem Ronalda.

"Ako Lionel Messi dođe u Al Hilal, klub ne mi nadmašio ono što je medijski napravio Al Nassr dovođenjem Cristiana Ronalda", uvjeren je princ Bin Musaed aludirajući da je CR mnogo veća 'faca' u svijetu marketinga.

Argentinac ove sezone igra sjajan fudbal u dresu PSG-a. U 31 nastupu upisao je 18 golova i 17 asistencija, ali razočarenje je stiglo zbog eliminacije od Bayerna u Ligi prvaka.

Tako je propala još jedna šansa pariškog velikana da dođe do toliko željenog trofeja kojeg nisu uspjeli uzeti ni s dvojicom najboljih na svijetu.

Top Komentari

PapaK
Nikad Messi nece u pustinju. Eto vam CRSloggyja, jbo vam on mater. Neka mlatara rukama.
1 2
user1679058863
Ne kontam zašto da pije u blizini ronalda?‍♂️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti