Pokorio je svijet, a uskoro stiže odluka o potpisu kojeg svi jedva čekaju
Lionel Messi ima ugovor s PSG-om do kraja sezone uz opciju da ga produži. Parižani će mu ponuditi dodatnu godinu (Foto: EPA)

Messi donosi odluku veoma brzo

Pokorio je svijet, a uskoro stiže odluka o potpisu kojeg svi jedva čekaju

Midhat Šljivak

Lionel Messi je s reprezentacijom Argentine pokorio svijet i uzeo je titulu prvaka svijeta te je na taj način za mnoge završio priču oko najboljeg fudbalera svih vremena. Dan nakon osvajanja Mundijala odmah su počele priče o budućnosti argentinske zvijezde i gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Lionel Messi je s 35 godina uspio doći na krov svijeta. S reprezentacijom Argentine uzeo je naslov najboljeg na svijetu i po mnogima je završio priču o tome ko je najbolji fudbaler ikad.

Nakon kraćeg odmora Messi će se vratiti klupskim obavezama u PSG-u. Cilj Parižana je osvajanje Lige prvaka i bacit će sve karte na to jer imaju zaista čudesan tim.

Vrlo je moguće da ćemo Lionela Messija i u naredne tri godine gledati u dresu PSG-a. Ugledni Fabrizio Romano javlja da će rukovodstvo PSG-a uskoro Leu ponuditi produžetak saradnje i da će Argentinac vjerovatno ostati u Parizu i u narednim godinama.

"Messi još ništa nije odlučio. Nema dogovor s bilo kojim klubom o nastavku karijere. Želio je da se fokusira na Svjetsko prvenstvo i sada će malo da uživa nakon osvajanja titule prvaka svijeta", rekao je Romano i nastavlja.

"U februaru ili martu će sa sebi bliskim ljudima donijeti odluku. PSG je pripremio zvaničnu ponudu, moguće je da će ponuda biti za jednu sezonu ili opcija jedan plus jedan. To će zavisiti od toga šta Leu odgovara".

Oglasi

"Ponuđena mu je plata koju ima sad uz mnogobrojne bonuse. Žele ga zadržati, borit će se za njega i to je vjerovatno najbolja opcija koju će imati".

"Inter Miami isto želi Messija. Nije istina da već ima bilo kakav dogovor. Isto tako, Barcelona sanja o Messiju, ali njihov problem je finansijski fair play. Trenutno ne mogu planirati njegovo dovođenje, ali Laporta i ljudi u klubu bi ga rado željeli vratiti. Tu ćemo morati sačekati zbog finansija".

"PSG je u dobroj poziciji i imaju veliku šansu da zadrže Messija. Ponuda stiže brzo i bit će samo Leova odluka", poručio je ugledni novinar.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Lionel Messi je 2021. godine morao napustiti Barcelonu nakon što je kompletnu karijeru proveo u katalonskom klubu, a kao novu sredinu odabrao je PSG.

Prva sezona za Argentinca nije bila baš najbolja, ali je u ovoj zaista fenomenalan i nije nikakvo čudo što mnogi vjeruju da s njim PSG konačno može do naslova najboljeg tima Evrope.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi