Od svih kritika koje je Messi dobio jedna ga je posebno pogodila: "Pa, kako ćete mu to reći?"

Mascherano stao u odbranu svog zemljaka

Od svih kritika koje je Messi dobio jedna ga je posebno pogodila: "Pa, kako ćete mu to reći?"

E. Čaušević

Lionel Messi našao se na velikom udaru kritika javnosti u Francuskoj nakon što je bez dopuštenja kluba otputovao u Saudijsku Arabiju, a po povratku Pariz je suspendovan. Navijači PSG-a traže Messijev odlazak koji će se sigurno desiti na ljeto, no mnogi su stali u odbranu reprezentativca Argentine koji je često meta žestokih i nepotrebnih kritika u Francuskoj.

Messi je s porodicom otputovao u ponedjeljak u Saudijsku Arabiju gdje je imao obaveza prema sponzorima, a u klubu mu nisu dali dopuštenje za to. Argentinac je propustio dva treninga, a po povratku u Pariz je suspendovan.

On se oglasio nakon svega i prihvatio je suspenziju, te je poručio da je u S. Arabiju otišao vjerujući da će ekipa dobiti slobodan dan nakon utakmice kao što je to obično slučaj, ali se to nakon neočekivanog poraza nije desilo.

Messi je već godinu dana na meti žestokih kritika navijača PSG-a, ali i mnogih poznatih ličnosti u Francuskoj. Smatraju da ne igra na nivou na kojem bi trebao i da pokazuje time veliko nepoštovanje prema klubu.

Očekivalo se da bi Messi mogao Parižanima konačno donijeti trofej prvaka Evrope, no već sada je jasno da im ni on ne može pomoći u tome. Messijev boravak u PSG-u sigurno završava na ljeto po isteku ugovora, a čini se da i on sam jedva čeka da napusti glavni grad Francuske.

Nakon mnogih kritika koje je dobio zbog neprofesionalnog odnosa prema klubu bilo je dosta i onih koji su stali u Messijevu odbranu.

Oglasi

Jedan od njih je i njegov bivši saigrač Javier Mascherano koji je poručio da će se u Parizu za deset godina sigurno kajati zbog načina na koji su se ophodili prema najboljem igrač u svih vremena.

"Šteta je što ne shvataju kakvog igrača imaju u svom timu. Prije deset godina niko u Parizu nije mogao ni da sanja da će Messi jednog dana igrati za njih. Umjesto da uživaju u tome i daju mu podršku oni ga konstantno kritikuju već dvije godine", kaže Mascherano i nastavlja.

"Za deset godina će sigurno da žale zbog ovoga što rade Messiju. Svaki tim na svijetu bi sve dao da ga imaju barem pet minuta u svojoj ekipi. Njega možda možete kritikovati za neke stvari, ali mu reći da se ne ponaša kao profesionalac je nevjerovatno. Kako ćete najboljem igraču svih vremena reći da nije profesionalac i da se ne ponaša tako? Nestvarno".

"Njega je nemoguće kritikovati za takve stvari jer je on najveći profesionalac kojeg sam ja ikada upoznao. Svi su ga osudili za ovo što je uradio i klub je jedva dočekao da ga suspenduju, a ni pitali ga nisu kako se to desilo. On treba da ide s porodicom tamo gdje će biti sretan".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi i Mascherano bili su čak osam godina saigrači u Barceloni, a zajedno su branili i dres reprezentacije Argentine.

Mnogi u Barceloni sanjaju da se Argentinac vrati na Camp Nou i tu završi karijeru, a da li će se to desiti ostaje nam da vidimo. Za Katalonce to nije lagan posao zbog svih problema u kojima se nalaze, no jasno je da će dati maksimum da Messija vrate u klub u kojem je sigurno najsretniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi