"Hvala majstore, ne zaslužujemo te"
Trener Nantesa stao je u odbranu Lionela Messija kojeg pljuju navijači PSG-a, ali i rukovodstvo kluba (Foto: EPA)

Poruka poznatog trenera

"Hvala majstore, ne zaslužujemo te"

M. Šljivak

Lionel Messi (35) nakon dvije godine napušta francuski PSG. Argentinac je već spakovao kofere i vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru. Leo odlazi s gorkim okusom iz Pariza i uvredama od strane navijača PSG-a o čemu je govorio iskusni stručnjak i trener Nantesa Antoine Kombouare. On je jasno poručio da takvi navijači ne zaslužuju igrača kao što je Lionel Messi.

Trener Nantesa Antoine Kombouare komentarisao je odlazak Lionela Messija iz PSG-a i teške uvrede prema argentinskom čarobnjaku od strane navijača ovog kluba.

Iskusni stručnjak stao je u zaštitu argentinske legende i jasno je poručio kako navijači PSG-a 'ne zaslužuju igrača kao što je Messi'.

"Messi se jednostavno ne dira", počeo je priču 59-godišnji trener i nastavlja.

"Da sam ja imao Messija rekao bih mu da stoji naprijed, da ne trči i da nema potrebe da se vraća u odbranu. Dobijao bi lopte, želio bih da vidim čaroliju"

"Potpuno smo zakazali s ovim čovjekom. To je zaista sramota. Ja sam ludi za tim čovjek i on se jednostavno ne dira. Volim fudbal, volim njegovu igru i mene je sramota kada vidim šta se dešava. Sada će otići i drago mi je zbog toga. Hvala majstore, mi te ne zaslužujemo", poruka je Kombouarea.

Oglasi

Messi je trenutno pod dvosedmičnom suspenzijom kluba koju je dobio zbog putovanja u Saudijsku Arabiju o kojem su bili uredno obaviješteni jer je imao slobodne dane.

Ipak, u posljednji čas su Christophe Galtier i klub objavili da ponedjeljak ipak neće biti slobodan i zakazan je trening. Messi se nije pojavio jer je već otputovao.

Zbog toga je na kraju suspendovan. Mnogi su uvjereni da je PSG s namjerom napravio problem argentinskom fudbaleru kako bi mu ukaljali ugled nakon što je prije mjesec dana odbio ponudu za novi ugovor.

"Messijeva čarapa značajnija je od cijelog PSG-a"

Navijači PSG-a također su izrazili nezadovoljstvo odnosom igrača prema grbu PSG-a. Mnogi od njih okupili su se u srijedu ispred sjedišta kluba kako bi verbalno napali iskusnog Argentinca i jasno mu dali do znanja da je njegov boravak u glavnom gradu Francuske završio.

U nogometnom okruženju ipak je bilo ljudi kojima nije smetao Messijev odlazak na Bliski istok. Jedan od njih je i novinar iz Španije Cristobal Soria, koji se vrlo žestoko oglasio o suspenziji igrača i ogorčenosti navijača.

Prema njegovim riječima, Francuzi trebaju zahvaliti igraču što je odlučio obući dres PSG-a i u njemu zabijati golove.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne želim da se iko jako uzruja i krivo me shvati, ali bit ću jasan. Rukovodioci i navijači PSG-a moraju poštovati Lea Messija. Njegova čarapa ima više historije i znači više od cijelog PSG-a"

"Želite li ga kazniti? Radite što mislite, ali trebali bi biti zahvalan do kraja života što je Messi nosio vaš dres i branio boje vašeg kluba", rekao je Soria u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama.

Top Komentari

user1676286668
Dokazali da Lessi nije ništa posebno u Barceloni ga pitali loptama i puštali ga što nije došao u englesku i odigrao par sezona???
2 3
Krivaja Zavidovići
Samo su p(d)okazali da nisu veliki klub. Rezultati ne mogu doći "preko noći"...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi