U PSG-u brane Messija: "Ako raspravljate o ovoj temi, onda ne znate ništa o nogometu"

Leonardo misli da je Messi uz Mbappea ključan igrač

U PSG-u brane Messija: "Ako raspravljate o ovoj temi, onda ne znate ništa o nogometu"

E. Škorić

Iako ima težak start na Parku prinčeva, a u francuskom prvenstvu ima samo jedan postignut gol, argentinska superzvijezda može se pohvaliti nekim postignućima u dresu svoje nove momčadi, poput najljepšeg pogotka u grupnoj faza Lige prvaka.

Messi je pod žestokim kritikama otkako je ljetos stigao u Pariz kao slobodan igrač iz Barcelone. Istina, Argentinac je postigao tek jedan gol u Ligi 1, ali jeu Ligi prvaka blistao, uostalom u meču protiv Manchester Cityja zabio je najljepši gol u grupnoj fazi tog takmičenja.

Leonardo, sportski direktor Parižana, odlulčio je oštro odgovoriti onima koji su ili još uvijek kritikuju Messija, uvjeravajući da je Južnoamerikanac među najvažnijim nogometašima PSG-a uz Kyliana Mbappea, koji ima 22 godine.

"Ako počnete raspravljati o Messiju, onda ne znate ništa o nogometu. Njegove brojke posljednjih mjeseci su nevjerojatne. On i Mbappe su doprinijeli u gotovo svakom golu koji je postigao klub. Bio je jedan od odlučujućih igrača PSG-a. Igra i sada na isti način kako igra već 20 godina. Stvari se mijenjaju kada imate druge igrače sa sobom u timu. Ali on se može prilagoditi, jer je genije", rekao je Leonardo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lionel Messi je za PSG ove sezone postigao ukupno pet golova uz pet asistencija u 15 odigranih utakmica.

Ipak, navijači PSG-a i čelnici tog kluba nadaju se da će Messi biti najbolji kada bude najpotrebnije - u mečevima nokaut faze Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi