Veliki dani pred Srbijom: Dva Dušana jure rekorde Ronalda i Messija

Tadić i Vlahović za historiju

Veliki dani pred Srbijom: Dva Dušana jure rekorde Ronalda i Messija

E. Ganibegović

Veliki dani su pred sportskom javnosti u Srbiji.

Reprezentativci ove zemlje, Dušan Vlahović i Dušan Tadić do kraja godine imat će priliku da sruše dva rekorda koji su postavili Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Naime, Vlahović juri rekord Portugalca po broju golova u Seriji A u jednoj godini. Napadač Fiorentine je trenutno na 32 gola, dok Ronaldo ima gol više.

Zanimljivo, taj rekord je Ronaldo postavio tek prošle godine.

Priliku za to Vlahović će imati na još dva meča. Fiorentina prvo 19. decembra dočekuje Sassuolo, dok tri dana kasnije gostuje kod Verone što će im biti posljednji meč u tekućoj godini.

Kada je Tadić u pitanju, fudbaler Ajaxa u 2021. godini ima 35 asistencija, što je za samo jednu manje od Messija koji drži ovaj rekord.

Srbijanski veznjak također će do kraja godine imati dvije utakmice. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Za dva dana u 17. kolu Eredivizije gostuje kod Feyenoorda u derbiju kola, a tri dana nakon te utakmice na Johan Cruijff Arenu stiže Sittard koji se bori za ostanak u ligi.

Definitivno nas očekuju uzbudljive utakmice Ajaxa i Fiorentine do kraja godine i bit će zanimljivo pratiti da li će pasti rekordi legendarnog dvojca.

Top Komentari

Kiss
Zašto ti pišete kad nas vala plaho i ne interesuje kad oni pričaju o našim igračima,samo negativno.Probudite se
0 2
Sars33
E jest tesko oborit ova dva rekorda...al et rekord je rekord
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi