Messi postavio uslove: "Ispunite te dvije stvari i ostajem u PSG-u"
Messi, prema pisanju inostranih medija, ima dva uslova za potpis novog ugovora s PSG-om.

Argentinac ima dva zahtjeva

Messi postavio uslove: "Ispunite te dvije stvari i ostajem u PSG-u"

E. Ganibegović

Nastavak karijere Lionela Messija za sada je velika enigma. Ugovor s PSG-om ističe mu na kraju sezone, a pitanje je da li će ga produžiti.

Kako je ušao u posljednjih pola godine ugovora, Lionel Messi slobodan je da pregovara s drugim klubovima, no nije jasno gdje ćemo ga gledati iduće sezone.

Navodno PSG ima najbolju poziciju kada je u pitanju njegov potpis, tim više što Argentinac ne želi da ide van Evrope.

Prema pisanju francuskih medija, Messi daje prednost ponudi PSG-a, ali postavlja dva jasna uslova za potpisivanje produžetka ugovora.

Južnoamerikanac neće staviti olovku na papir osim ako ne dobije platu barem onoliko koliko je sadašnja, vrijednu oko 40 miliona eura godišnje.

Osim toga, Messi želi imati garanciju da će biti neprikosnoveni starter, bez obzira na to ko će biti trener. Argentinac želi da bude siguran u ovo jer želi da bude u najboljoj formi na Copa Americi sljedeće godine. 

Oglasi

Prema argentinskom novinaru Cesaru Luisu Merlu, eliminacija PSG-a iz Lige prvaka nije natjerala Lionela Messija da promijeni mišljenje o svojoj budućnosti.

Tvrdi da argentinska zvijezda želi da nastavi u PSG-u i od sljedeće sezone. Međutim, dvije strane još nisu postigle dogovor, pa je u narednom periodu predviđeno više sastanaka.

"Do danas se pozicija Lionela Messija nije nimalo promijenila, njegove namjere su da ostane u PSG-u.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zakazani su sastanci za obnavljanje ugovora, koji ističe 30. juna, kako bi se razradili pojedini detalji. Za sada se ne razmatraju nikakve druge destinacije", objavio je pomenuti novinar. 

Podsjetimo, Messi se povezivao i s prelaskom u Saudijsku Arabiju, MLS, te povratku u Barcelonu. Ostaje da vidimo šta će odlučiti na kraju. 

Top Komentari

barcaforever
Glupost obična
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi