Barcelona i PSG će na ljeto voditi bitku za dvije velike zvijezde

U pitanju su Francuz i Portugalac

Barcelona i PSG će na ljeto voditi bitku za dvije velike zvijezde

E. Ganibegović

Barcelona i PSG klubovi su koji su razočarali ove sezone u evropskim takmičenjima. Iako će vjerovatno osvojiti titule u nacionalnim prvenstvima, na ljeto će nastojati da se pojačaju zbog takmičenja u Ligi prvaka, a želje su im iste kada su dva igrača u pitanju.

Španski "Sport" piše kako će PSG i Barcelona predstojećeg ljeta voditi veliku bitku na transfer tržištu zbog dvije velike zvijezde.

PSG je postavio nekoliko ciljeva za sebe ovog ljeta. Dvojica od njih su veznjaci Bernardo Silva (Manchester City) i Ousmane Dembele (Barcelona).

Portugalac Bernardo Silva želio bi da igra pod vodstvom Xavija u Barceloni, ali katalonski klub se suočava s nekoliko finansijskih ograničenja i morao bi uložiti veliki napor oko plate i transfera.

"Pariski klub će insistirati na Portugalcu, uvjeren da Barcelona neće uspjeti da dobije njegov potpis. Portugalac bi htio da igra u La Ligi, no Barcelona ima komplikovan zadatak da plati oko 65 miliona eura za transfer.

Sportski direktor PSG-a Luis Campos ima odličan odnos s agentom Jorgeom Mendesom i već je "opipao" ovu mogućnost. Bernardo Silva nerado ide u pariski tim, ali bi mogao prihvatiti ponudu ako nema druge opcije. Osim toga, PSG ima prednost izdašnog finansijskog paketa", piše pomenuti medij. 

Oglasi

Francuski internacionalac Ousmane Dembele starija je meta PSG-a. Veznjak još ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2024. godine.

Dembele nije uvjeren da će nastaviti svoju karijeru u Kataloniji. Francuz će ovog ljeta imati klauzulu o raskidu ugovora vrijednu 50 miliona eura.

"Mbappe bi bio oduševljen da igra zajedno s Dembeleom. Barcelona želi započeti pregovore o produženju ugovora, ali sve zavisi od finansijske situacije. Barcelona ima ograničenje plata i Dembelea bi pariski tim mogao dovesti u iskušenje s vrlo visokom platom koju može ponuditi", čitamo na "Sportu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Dembele je ljetos bio na pragu napuštanja Barcelone jer mu je bio istekao ugovor, no na kraju je katalonski tim uspio isposlovati produženje.

Što se Bernarda Silve tiče, posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka objavljeno je da stiže u Barcelonu, no na kraju od toga nije bilo ništa i ostao je u Manchester Cityju. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1676286668
Čuj imaju financijska ograničenja dužni i bogu i narodu ko Bosna MMF-u....izbacit iz lige i zabrana transfera i Cao ionako nisu neki klub sve na prevaru rade
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti