Pochettinov sin pokazivao Messiju sprave u teretani PSG-a, a on nije znao ni kako se koriste

U Barceloni ih jednostavno nije koristio

Pochettinov sin pokazivao Messiju sprave u teretani PSG-a, a on nije znao ni kako se koriste

E. Čaušević

Lionel Messi je iznenadio fudbalsku javnost nakon što je početkom avgusta napustio Barcelonu i potpisao je dvogodišnji ugovor s PSG-om.

Messi je nakon više od 20 godina u Barceloni bio primoran da napusti katalonski klub jer zbog finansijskih problema u kojem se nalazi ovaj klub jednostavno nisu mogli da mu ponude novi ugovor.

Argentinac je stigao s odmora kako bi produžio saradnju, ali je onda dobio informaciju da to neće biti moguće. Messi je tada dobio nekoliko ponuda, ali je odlučio da potpiše za PSG.

Messi je s Parižanima potpisao dvogodišnji ugovor i po prvi put je zaigrao u dresu nekog drugog kluba, a da to nije Barcelona.

U Parizu su dali sve od sebe kako bi se Messi osjećao kao kod kuće i što prije adaptirao na novi klub. Njemu i njegovoj porodici pružili su sve što su tražili jer im je u cilju da Messi bude sretan što je došao u PSG.

Neymar je čak nudio Messiju dres sa brojem 10 koji on nosi od dolaska u PSG, ali je Messi to odbio i odlučio je uzeti broj 30 koji je nosio kada je tek zaigrao u dresu Barcelone.

Oglasi

U klubu su se svi maksimalno potrudili da se Messi što bolje osjeća, a u to je bio uključen i trener Mauricio Pochettino s kojim je on od ranije imao veoma dobar odnos. Pochettino je pozvao i svog sina Sebastiana koji je Messiju pokazivao trening centar PSG-a.

U jednom trenutku on je s Messijem otišao u teretanu i pokazivao mu sprave koje imaju, te ga savjetovao oko režima treninga. No, ono što je veoma zanimljivo jeste da Messi za neke sprave uopšte nije znao za šta služe i kako se uopšte koriste.

Iste te sprave ima i Barcelona u svojoj teretani, ali jednostavno u katalonskom klubu niko nikada od Messija nije tražio da ih koristi zbog čega nije bio baš ni upoznat čemu one služe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi je došao itekako motivisan u PSG i prema pisanju francuskih medija trenira punim intenzitetom i prihvatio je savjet kondicionog trenera oko toga kakav treba biti njegov režim treninga.

U PSG-u očekuju da ovaj klub konačno osvoji Ligu prvaka, a posebno kada u napadu imaju nevjerovatan trio koji čine Messi, Neymar i Mbappe. To je sigurno ogroman pritisak na cijeli tim, a da li se Parižanima isplatilo što su toliko novca, truda i pažnje dali kako bi doveli Messija saznat ćemo na kraju sezone.

Top Komentari

dr.nele
Šta ima, ne zna???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi