Ovo se ni Ronaldu nije dopuštalo: Šta je Benzema Perezu najbolje pokazuje posljednja odluka

Ancelotti se složio

Ovo se ni Ronaldu nije dopuštalo: Šta je Benzema Perezu najbolje pokazuje posljednja odluka

A. Čaušević

Karim Benzema je trenutno za mnoge najbolji fudbaler na svijetu i prvi kandidat za osvajanje Zlatne lopte.

Od ranije je poznato da najbolji igrači u svakom klubu imaju određenu vrstu povlaštenog statusa, a to je očigledno i slučaj sa Karimom Benzemom.

Kada je Cristiano Ronaldo igrao za Real i dominirao na svjetskoj sceni na okupljanja bi stizao kada i ostale najveće zvijezde te ne bi imao pravo na produžen odmor.

Ali izgleda da Florentino Perez ima novog miljenika u svlačionici pošto je Benzemi dopustio duže slobodnog vremena nego ostalim igračima.

Tako se su se npr. Courtois, Modrić i Vinicius, koji nose ogromne zasluge za osvajanje Lige prvaka, pojavili u trening kampu kada je bilo i dogovoreno, ali to nije bio slučaj sa Francuzem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon brutalne sezone i 44 postignuta gola Perez je izašao u susret Benzemi te mu dopustio dodatne slobodne dane, a Carlo Ancelotti se složio s tim.

Tako će se Benzema 19. jula priključiti ekipi direktno u SAD-u i prema svemu sudeći neće igrati El Clasico u Las Vegasu pošto će obaviti samo tri treninga sa saigračima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Ronaldo je bio u svom peak-u i nije ni trebao odmor. Benz je sada ipak stariji čovjek i nakon njegove sezone, logično da mu treba više odmora. Pa nije on Luka Modrić da može letat do 50-e.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije