Slobodnjak koji pokazuje da Messijev mozak radi na neki drugi način

Svi su očekivali šut

Slobodnjak koji pokazuje da Messijev mozak radi na neki drugi način

Endin Čaušević

Lionel Messi je u svojoj karijeri mnogo puta znao zadiviti fudbalski svijet svojim potezima i pokazao je zbog čega je jedan od najboljih igrača svih vremena.

Messi svojim potezima i golovima izluđuje protivničke ekipe, ali oduševljava fubalski svijet.

Pred večerašnji El Clasico na Twitteru je u centru pažnje potez Messija iz prošle sezone na meču protiv Celte i pokazao je da njegov mozak "radi" na neki drugi način kada je u pitanju fudbal.

Poznato je da se mnoge ekipe trude da se odbrane od Messijevog slobodnjaka, a sve češće gledamo kako pored golmana stoje jedan ili dvojica igrača na liniji kako bi spriječili Messija da zabije gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sličnu taktiku koristili su igrači Celte prošle godine, ali je Messi našao nevjerovatno rješenje. Umjesto da šutira odlučio je da centrira loptu za Suareza koji je glavom postigao pogodak za 1:0.

Messi je ovim potezom pokazao još jednom da je nešto posebno, a ponovo ima priliku da to dokaže večeras protiv Real Madrida. Potez Messija iz meča protiv Celte pogledajte OVDJE.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Hahah, ovdje se stvarno nekad čovjek od srca nasmije.
1 1
Barca.forever
Isto ko da je Messi tek počeo karijeru pa da ne znamo da ima mozak
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti