Izgled Messijeve statue oduševio svijet, a onda su svi počeli da ismijavaju Cristiana Ronalda

U svemu ih porede

Izgled Messijeve statue oduševio svijet, a onda su svi počeli da ismijavaju Cristiana Ronalda

Endin Čaušević

Život Lionela Messija u Argentini se u potpunosti promijenio nakon što je s reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo i u svojoj domovini je konačno dostigao nivo koji je prije njega imao samo Diego Maradona. Messi je dobio i statuu koja je predstavljena prije nekoliko dana, a mnogi su to iskoristili za nove prozivke na račun Cristiana Ronalda.

Messi je uspio na Svjetskom prvenstvu u Kataru da s Argentinom osvoji zlatnu medalju i dođe do trofeja koji mu je jedino nedostajao u nevjerovatnoj karijeri.

Njega su mnogo osporavali u Argentini i pored fantastičnih podviga u Barceloni i smatrali su da ne može biti najbolji svih vremena sve dok sa svojom reprezentacijom ne postane prvak svijeta.

Nakon što je Messi to konačno ostvario njegov život u Argentini se totalno promijenio. Jasno je da je sada rame uz rame s legendarnim Maradonom, a za Messija je sada postalo skoro nemoguće izaći bili gdje van kuće i jasno je da mu život u Argentini više nikada neće biti isti.

Argentinci nakon osvojenog Mundijala pokušavaju konačno Messiju pokazati koliko im znači i svakom svojom posjetom domovini ovaj fudbaler dobije neko novo priznanje.

Tako je prije nekoliko dana Messi dobio statuu koja će biti izložena u Fudbalskom savezu Južne Amerike (CONMEBOL) čije sjedište se nalazi u Peruu.

Oglasi

Messijeva statua će biti pored Maradonine i Peleove što dovoljno pokazuje o kakvom igraču se radi. Messi je osvajanjem Mundijala za mnoge postao najbolji igrač svih vremena i čini se da je uspio nadmašiti Maradonu i Pelea.

Image

Izgled Messijeve statue kako pozira s titulom prvaka svijeta je oduševila mnoge jer izgleda identično. To su mnogi na društvenim mrežama iskoristili da provociraju njegovog najvećeg rivala Cristiana Ronalda koji se svojim statuama i ne može pohvaliti.

Naravno, svi su mislili na statuu iz Madeire koja je javnosti predstavljena 2017. godine. Tada je aerodrom u Madeiri preimenovan u "Aerodrom Cristiano Ronaldo", a u tu čast otkrivena je i statua portugalskog igrača.

Image

No, blago rečeno niko nije bilo oduševljen izgledom iste jer smatraju da ona uopšte ne liči na Ronalda. To su mnogi iskoristili ovaj put i poručili da je Messi i na tom polju "porazio" svog najvećeg rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi