Ovo nadilazi sve granice: Svi klubovi jedne lige plaćat će Messija, a on bira za koji klub da igra

I to je moguće

Ovo nadilazi sve granice: Svi klubovi jedne lige plaćat će Messija, a on bira za koji klub da igra

E. Škorić

Senzacionalna ponuda sprema se za Lionela Messija. I kada smo mislili kako smo vidjeli sve, zapravo nismo. Ono što se sprema je nezabilježeno, ali čini se da su ljudi spremni na sve zbog najboljeg igrača svih vremena.

Budućnost svjetskog prvaka Lionela Messija u PSG-u i dalje je neizvjesna. Postoji niz ekipa koje bi da dovedu Messija na ljeto, a nije poznata ni njegova želja, odnsono da li je sretan u Parizu i namjerava li ostati.

Jasno je da bogati čelnici PSG-a čine sve da Messi ostane, ali on se ipak najviše pita. Postoji odavno opcija njegovog odlaska u Sjednjene Države. Odavno ga želi Inter Miami na čelu sa Davidom Beckhamom, ali postavlja se pitanje kako bi ga uspjeli dovesti s obzirom na to da Messi ima preko 40 miliona eura godišnje.

Inter Miami može najviše da mu ponudi šest miliona eura i jasno je da je to cifra koja Messija ne bi privukla, ali postoji navodni plan Amerikanaca koji se čini suludim.

Predstavnici MLS-a odlučili su 35-godišnjaku dati nevjerovatnu ponudu. Igrač PSG-a birao bi bilo koju američku momčad za koju bi želio igrati, a platu bi mu isplaćivali - svi klubovi!

Dakle, nije bitno hoće li Messi izabrati Inter Miami, New York Red Bull ili Los Angeles Galaxy, ali svaka američka ekipa koja igra u MLS-u platit će njegov ugovor.

Oglasi

Ova neuobičajena ponuda je pod svaku cijenu nagovoriti napadača da zaigra u SAD-u. Sve zato jer bi samo njegovo prisustvo na terenima američkog nogometa povećalo prodaju televizijskih prava, što bi pokrilo troškove vezane uz njegovu platu. Vjerovatno bi se na kraju Messijev dolazak isplatio svim klubovima, bez obzira čije boje dresa imao na sebi.

Osim toga, to bi pomoglo u promociji lige prije Svjetskog prvenstva 2026., koje organiziraju Sjedinjene Države, zajedno s Kanadom i Meksikom.

Za Messijev povratak bori se i Barcelona, koja svim silama želi povrata svog najboljeg igrača u historiji kluba.

“Ono što sam zatekao nakon što sam se vratio klub nije bilo dobro i morao sam donijeti odluku s kojom nisam zadovoljan. Tužan sam zbog ovoga. Moram pronaći način da poboljšam Messijev trenutni odnos s Barcelonom. On zna da ima otvorena vrata u Barceloni", rekao je predsjednik kluba Joan Laporta .

Postoji niz opcija za Messijeva. Vjeruje se da je najbliže ostanku u Parizu, da je na drugom mjestu povratak u Barcelonu, a tek na trećem potencijalni odlazak u SAD ili neki vanevropski kontinent gdje bi Argentinac, poput Cristiana Ronalda, zarađivao bogatsvo, ali ipak igrao nogomet na nešto manjem nivou od onoga na koji smo navikli da ga gledamo.

Top Komentari

nakopitam
Davno sam ja pisao da izrael placa klubu koji bi ga uzeo, ali nece ga niko.
1 1
pjanke.sa
Zamisli placas igracu dio plate on igra za protivnika i zabije ti 3 gola :-) Ali ekstra ideja, svaka cast!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi