Lionel Messi stavio potpis na novi ugovor

Ostavio mogućnost da jednog dana ode iz kluba

Lionel Messi stavio potpis na novi ugovor

Iako je danas produžio ugovor i postao najplaćeniji fudbaler na svijetu, Lionel Messi je izjavio da postoji mogućnost da jednog dana napusti Barcelonu. 

Reprezentativac Argentine je rekao da je sretan u klubu i da bi volio ostati tu, ali ukoliko se jednog dana situacija promijeni na gore, onda će u interesu kluba otići. 

"Veoma sam sretan što sam i dalje ovdje. Čelnici kluba će odlučiti o mojoj buducnosti, a ja bih svakako volio da ostanem, jer osjećam da i dalje imam podršku". 

"Ako se situacija promijeni, moraću da nađem alternativu, jer ja želim najbolje klubu", rekao je Argentinac španskim medijima. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim da se izvinim svim navijačima Barcelone za neuspjehe ove sezone, i da im obećam da ćemo naredne takmičarske godine biti na visokom nivou, i ostvariti mnogo bolje rezultate. Priznajem, ni ja nisam bio na očekivanom nivou. Nisam igrao kako znam", zaključio je Messi.

Lionel Messi će prema novom ugovoru godišnje zarađivati 20 miliona eura, odnosno 416.666 eura sedmično. Messijev ugovor s Barcelonom ističe 30. juna 2018. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti