Od Messija se oprostio i jedini igrač koji mu je u Barceloni znao "stati na crtu"

Razmišljao drugačije

Od Messija se oprostio i jedini igrač koji mu je u Barceloni znao "stati na crtu"

Admin Čaušević

Jedna era je završena. Lionel Messi će obući dres nekog kluba, a da to nije Barcelona. Po prvi put u karijeri.

Nakon što je Barcelona u četvrtak saopštila odlazak La Pulge dan kasnije počele su stizati oproštajne poruke od sada već njegovih bivših saigrača.

Posebnu pažnju privukla je poruka Marca Andrea Ter Stegena, odličnog golmana koji se uspješno oporavlja od povrede, ali neće spreman dočekati start sezone.

Njemački čuvar mreže je javno priznao da se znao raspravljati s Messijem zbog različitog mišljenja, ali se poželio sreću sjajnom Argentincu.

"Bilo je zadovoljstvo igrati s tobom sve ove godine i doživjeti mnogo važnih sretnih momentata osvajanjem trofeja", počeo je Ter-Stegen te nastavio:

"Iako s vremena na vrijeme nismo dijelili isto mišljenje uvijek smo išli u istom smjeru i jedan od nas je rastao kao osoba bez obzira na pobjedu ili poraz."

"Ispisao si historiju s klubom svog života i postao istinska fudbalska legenda. Dostignuće koje niti jedan drugi fudbaler neće ostvariti. Promijenio si fudbal."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim sve najbolje tebi i tvojoj porodici za ono što slijedi", završio je iskusni Ter Stegen.

Kako sada stvari stoje Messi karijeru nastavlja u PSG-u. S francuskim klubom će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 40 miiona eura po sezoni. Bit će uključena i opcija produženja za još jednu sezonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi