Messi je u sudijskoj nadoknadi pokazao koliko je spreman da se žrtvuje

Uopšte se vidi kao superstar

Messi je u sudijskoj nadoknadi pokazao koliko je spreman da se žrtvuje

Admin Čaušević

Lionel Messi je svoj prvijenac u dresu PSG-a dočekao u susretu Lige prvaka protiv Manchester Cityja. 

Moglo bi se reći da je Messi pogodio u svom prepoznatljivom stilu - neodbranjiv i precizan šut sa ivice kaznenog prostora.

"Želio sam postići gol, već sam odigrao nekoliko utakmica, to je bila moja druga utakmica na Parku prinčeva, navikavam se na ekipu, na prijatelje, znao sam da je danas važan dan", rekao je Argentinac poslije meča.

Iako je moža i najbolji igrač svih vremena i uživa status svjetskog superstara, čini se da se Messi uopšte ne osjeća tako što pokazuje scena i iz sudijske nadoknade utakmice.

Naime, Manchester City je imao opasan slobodonjak, a upravo je Messi bio taj koji je ležao iza živog zida što je definitivno iznenadilo mnoge.

Oglasi

Detalje razgovora s Messijem tokom postavljanja živog zida donio je Neymar poslije utakmice.

"Pitao sam ga je li u redu što je dol, rekao je sigurno. Ne tretira sebe kao suprestara, igra igru kako je i mi igramo, uživa, zato je on Messi", kazao je Brazilac.

[twitter]https://twitter.com/EsselKobina39/status/1442978680163246081[/twitter]

Ipak, bilo je i onih koji su kritikovali ovu scenu. Istakao se Rio Ferdinand koji je kritikovao ostale igrače PSG-a i Maurizija Pochettina.

"U trenutku kada mu je Pochettino tražio da to uradi na treningu, neki drugi igrač PSG-a je trebao prići i reći 'ne, ne, ne, ne...' Jednostavno ovo se ne radi Messiju, ovo je manjak poštovanja", rekao je legendarni Englez te nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Da sam ja u timu, rekao bih da ću ja ležati. Izvinite, ali ne mogu ga zamisliti kako leži dole. On ne prlja svoj dres, to Messi ne radi", poručio je Ferdinand.

Inače, Marco Verratti je obično taj kojem pripada uloga "krokodila" u živom zidu, ali kako Italijana nije bilo na terenu, zamijenio ga je Messi. 

Top Komentari

Mehinaldo
Bi mu ga novinar volio progutati jel moguce hahahahahahha ja budale
6 1
tip
????
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi