Lippi izostavio Grossa i Candrevu

Selektor "teše" spisak

Lippi izostavio Grossa i Candrevu

Edmir Škorić

Italijanski selektor Marcello Lippi izostavio je Fabio Grossa i Antonio Candreve (obojica iz Juventusa) sa spiska potencijalnih kandidata za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Sa prvobitnog preliminarnog spiska, koji je brojao 30 igrača, selektor Azzurra Marcello Lippi odstranio je još dva igrača. Tako sigurno na jug Afrike ne putuju Juventusov duo, Antonio Candreva i Fabio Grosso.

Još pet igrača izgubit će svoje mjesto, a konačan spisak od 23 igrača će Lippi donijeti 1. juna, što je i krajnji rok.Zanimljivo, upravo je Fabio Grosso prije četiri godine postigao gol iz penala u susretu Italije i Njemačke, nakon čega su Azzurri postali svjetski prvaci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.