Lippi odstupio sa mjesta selektora Kine

Nakon neuspjeha na Azijskim igrama

Lippi odstupio sa mjesta selektora Kine

Italijanski trener Marcelo Lippi odstupio je sa mjesta selektora Kine.

Kinezi su imali velika očekivanja od Azijskog kupa koji se ovih dana igra u Kataru, ali su ispali u četvrtini finala izgubivši 3:0 od Irana.

Ubrzo nakon meča Lippi je odlučio da na press konferenciji kaže 'zbogom'.

"Želim se zahvaliti svima. Ova utakmica završava moj ugovor sa kineskim nacionalnim timom. Za mene je zaista bila velika čast voditi nacionalni tim važne zemlje kakva je Kina", rekao je 70-godišnji Lippi.

Podsjetimo, on je preuzeo Kinu 2016. godine, a uprkos tome što je već u poznim godinama poručio je da nema namjeru završiti karijeru.

"Sada mi je potrebno da odem kući i da napunim baterije. Sa klubovima sam završio za sva vremena, ali neki nacionalni tim koji je bliži Italiji u Evropi ili Emiratima bi me privukao", rekao je Lippi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije