Lippi: Juve predvodi grupu favorita u Ligi prvaka

Slavni italijanski trener

Lippi: Juve predvodi grupu favorita u Ligi prvaka

Slavni italijanski trener Marcello Lippi smatra da je Juventus prvi favorit za osvajanje Lige šampiona ove sezone.

Stara dama je prije dva dana porazila Manchester United u gostima sa 1:0 i tada se još glasnije počelo pričati o tome da je ona prvi favorit za titulu.

Tako mišljenje ima i Lippi koji smatra da je Juve trenutno malo ispred Bayern Minhena, Real Madrida i Barcelone.

"Imam osjećaj da bi ovo mogla biti prava sezona za Juve. Rekao sam prije godinu dana da je tim koji igra dva finala Lige prvaka u kratkom roku vrlo blizu najjačih timova - Barcelone, Reala i Bayerna. Sada je vrijeme da se kaže da Juventus predvodi grupu favorita", rekao je Lippi za Corriere dello Sport.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pogrešno je da govorimo o samo jednom favoritu, ali samopouzdanje koje Stara dama ima je motor koji je može voditi do najvećeg nivoa, a tu je i Cristiano Ronaldo. Doveli su nekoga ko je osvojio pet Zlatnih lopti i pet puta Ligu prvaka. Osim Lea Messija ne postoji nijedan drugi fudbaler koji može toliko da unaprijedi igru jedne ekipe kao Cristiano, najbolji igrač svijeta", dodao je nekadašnji trener Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi