Lippi preuzeo odgovornost na sebe

Lippi preuzeo odgovornost na sebe

Selektor Italije Marcelo Lippi preuzeo je na sebe svu odgovornost nakon što je njegova ekipa ispala sa Svjetskog prvenstva već u prvom krugu takmičenja.

"Prihvatam svu odgovornost", rekao je Marcello Lippi.

Samo četiri godine nakon što je Italiju odveo na svjetski tron, Lippi se morao izvinjavati naciji što njezinih miljenika neće biti u drugome krugu prvi put nakon 1974. godine.

"Ako ekipa dođe na tako važno takmičenje sa očajem u nogama, glavama i srcima, u nemogućnosti da se izrazi kako treba, onda to znači da trener nije ispravno pripremio sastav ni na kojoj razini", priznao je Lippi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.