Lista najbržih igrača u engleskoj Premier ligi
Foto: EPA

Dosta iznenađujuća imena

Lista najbržih igrača u engleskoj Premier ligi

U modernom fudbalu, a posebno u Premier ligi, potreba za brzim igračima je sve veća i veća. Zbog ovoga ne čudi da je velika pažnja mnogih sportskih istraživača usmjerena ka praćenju i otkrivanju najbržih igrača u različitim takmičenjima.

Prema TRACAB-u, kompaniji koja se bavi praćenjem i analiziranjem različitih podataka u sportu, na listi najbržih igrača Premier lige se našlo nekoliko iznenađujućih imena.

Iako, vjerovatno, mnogi pomisle na Walcotta ili Hectora Bellerina kada se govori o najbržim igračima u Engleskoj, prema istraživanju TRACAB-a njih dvojica nisu ni među prvih pet.

Jedno ime koje ne iznenađuje je Marcus Rashford, koji se nalazi na drugoj poziciji sa izmjerenih 35.21 km/h, dok je na prvom mjestu igrač Southamptona Shane Long. Najveća izmjerena brzina Shanea Longa iznosila je 35.31 km/h

Međutim, imena tri igrača koja slijede iza ovog dvojca su slabo poznata ljubiteljima Premier lige.

Matt Phillips iz WBA je treći sa brzinom od 32.20 km/h, dok su Sunderlandov Lynden Gooch i Brad Smith iz Bournemoutha ove sezone dostizali brzinu od 35.19 km/h.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Relativno nepoznati Gooche je ove sezone igrao u samo devet utakmica za Crne mačke, dok je Smith za Bournemouth nastupio svega pet puta.

Dokaz nevjerovatne brzine Shanea Longa može se vidjeti u video prilogu.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi