Lista strijelaca: Krpić i dalje usamljen na vrhu

Napadač Slobode u formi

Lista strijelaca: Krpić i dalje usamljen na vrhu

Adnan Beganović

Za vikend je odigrano 15. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon kojeg na samom vrhu liste strijelaca nije bilo promjene.

Prvi topnik Premijer lige Bosne i Hercegovine i nakon 15. kola je napadač Slobode Sulejman Krpić koji je svoje golgeterske kvalitete pokazao i na Grbavici. Naime, Krpić je postigao pogodak koji je Slobodi donio bod i stigao je do brojke od devet postignutih pogodaka u sezoni.

Iza Krpića sa po sedam postignutih pogodaka na listi strijelaca nalaze se Mersudin Ahmetović (Sarajevo), Elvir Koljić (Krupa), Ivan Lendrić (Željezničar), Jasmin Mešanović (Zrinjski), te Marko Obradović (Radnik).

Pogodak manje od pomenutih postigao je ofanzivac Širokog Brijega, Wagner, dok su po pet pogodaka postigli Nemanja Bilbija (Zrinjski), Goran Brkić (Mladost), Saša Kajkut (Krupa), te Ognjen Todorović (Zrinjski).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi